Priesterwijding dominicaan Michael-Dominique Magielse

Gepubliceerd op: 7-8-2020 om 10:35 door eh. Bron: www.dominicanen.nl

ROTTERDAM - Op 8 augustus – de feestdag van de Heilige Dominicus – wordt br. Michael-Dominique Magielse o.p. priester gewijd door bisschop Hans van den Hende van Rotterdam.

De wijding vindt plaats in de St. Dominicuskerk (Het Steiger) in Rotterdam, naast het klooster waar Michael-Dominique woont.

Michael-Dominique Magielse op
 

Magielse trad in 2015 in bij Orde der Predikers. Hij deed zijn noviciaat in de Engelse universiteitsstad Cambridge en legde in 2016 zijn kleine professie af. Zijn plechtige professie in 2019, haalde het NOS-journaal. Als nieuwe broeder woonde hij een tijdje in het klooster van Huissen. Sinds augustus 2018 maakt hij deel uit van de nieuwe communiteit van de Nederlandse dominicanen in Rotterdam. Momenteel is hij onder meer promovendus in de liturgiewetenschappen aan de Tilburg School of Catholic Theology.

Livestream

Voor de viering is vanwege de coronamaatregelen maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelding vooraf is dan ook strikt noodzakelijk.
Voor degenen die niet bij de viering aanwezig kunnen zijn is deze ook online te volgen ia De viering zal ook online te volgen zijn via de website van de dominicanen: www.dominicanen.nl