Feestelijke vieringen via livestream

Gepubliceerd op: 24-4-2020 om 12:40 door .

EGMOND / DEN BOSCH - Vrijdag24 en zaterdag 25 april worden er twee feestelijke vieringen gehouden in zowel de abdij van Egmond en het Stadsklooster San Damiano in Den Bosch. Omdat beide vieringen vanwege coronamaatregelen besloten zijn worden ze via livestream uitgezonden

Diamantenprofessiefeest abt Gerard Mathijsen

Vrijdag 24 april viert abt Gerard Mathijssen van de abdij van Egmond zijn 60-jarig professiefeest. Dit gebeurt o.a. met een feestelijke eucharistieviering m 9.30 uur en een vesperviering om 17.00. Via de website van de abdij - www.abdijvanegmond.nl zijn de vieringen live te volgen.
De abdij streamt in deze tijd bijna alle vieringen en wil dat in de toekomst ook blijven. Daarvoor wil de abdij graag betere apparatuur aanschaffen. Mochten mensen de abt een cadeau willen geven voor zijn professiefeest, vraagt hij een gift voor deze apparatuur.

Broeder Jan ter Maat ofm web
Broeder Jan ter Maat

Diakenwijding broeder Jan ter Maat ofm

Zaterdag 25 april vindt de diakenwijding van franciscaanse broeder Jan ter Maat plaats in de kloosterkerk het stadsklooster San Damiano in Den Bosch. Ook deze viering vindt in besloten kring plaats, maar is voor belangstellenden via livestream te volgen, via www.franciscanen.nl of via het YouTube-account Franciscanen: https://www.youtube.com/user/franciscanen. Voor wie vanuit huis nog meer mee wil vieren: met deze link download u het boekje van de viering. Op 23 april besteedde Mgr. De Korte er al aandacht aan in zijn column in het Nederlands Dagblad.