Twee oud-oversten overleden

Gepubliceerd op: 20-4-2020 om 21:36 door eh. Bron: Fraters van Tilburg / Augustijnen

TILBURG / EINDHOVEN - Opnieuw ontving de KNR twee overlijdensberichten van oud-oversten: pater Bob Bodaar osa en frater Harrie van Geene cmm

Pater Bob Bodaar

Op 16 april overleed pater Bob Bodaar, voormalig prior-provinciaal van de Nederlandse provincie van de Augustijnen op 82-jarige leeftijd.  Ook was hij lang pastor in  parochies in Amsterdam en Utrecht. Naast zijn werkzaamheden voor de parochies en de Augustijnen was hij van 2000 t/m 2005 lid van het Bestuur van de KNR en daardoor nauw betrokken bij het tot stand komen van de ene KNR in 2004.

handen met kaars

Frater Harrie van Geene

Op zondag 19 april overleed frater Harrie van Geene. Hij was van 1990 tot 2002 algemene overste van de Congregatie van de Fraters van Onze Lieve Vrouw, Moeder van Barmhartigheid (Fraters CMM/Fraters van Tilburg). In zijn periode als algemene overste legde Harrie vele werkbezoeken af aan zijn medebroeders wereldwijd, en die internationale oriëntatie bleef. Dat kwam onder andere tot uiting in zijn betrokkenheid bij CMC, ‘Mensen met een missie’. Hij begeleidde diverse congregaties in het bestuur en bij kapittels. Na zijn bestuursperiode groeide het aantal nevenfuncties, met name op het gebied van spiritualiteit. Jarenlang was hij bestuurslid van het Titus Brandsma Instituut in Nijmegen. In 2005 verhuisde frater Harrie naar de fratercommuniteit in woonzorgcentrum Joannes Zwijsen en werd daar communiteitsoverste. In 2019 droeg hij zijn taak als communiteitsoverste over, maar zijn betrokkenheid bleef.

Uitvaart

De uitvaart van pater Bodaar vindt komende dinsdag plaats in Eindhoven, die van frater van Geene is op zaterdag 25 april. Vanwege de maatregelen rond het coronavirus zullen beide uitvaarten in besloten kring plaatsvinden.