Prior Edgar Koning o.carm overleden

Gepubliceerd op: 6-4-2020 om 21:46 door eh. Bron: Karmelieten

ALMELO / ZENDEREN - Vorige week, 31 maart, overleed pater Edgar Koning, prior van de karmelieten in Zenderen aan de gevolgen van het coronavirus.

Pater Edgar Koning is geboren op 9 mei 1932 en werd in 1954 na zijn gymnasiumexamen novice bij de Karmel in Oss. Na zijn priesterwijding in 1960 werd hij gevraagd naar de Filippijnen te gaan. Daar vervulde hij diverse functies en ook na zijn terugkeer in 1973 bleef hij betrokken bij de Filippijnen en de strijd van de arme bevolking tegen grootgrondbezitters en de corruptie. Hij richtte o.a. het FIDOC, Filippijnen Documentatie Centrum op.

Brandende kaarsen

Prior

In de jaren die volgde was Edgar Koning o.a. prior van de Karmel Dordrect en Karmel Almelo. In 2015, op 82-jarige leeftijd, werd hij gevraagd prior te worden van de karmel in Zenderen. Daar werd hij getroffen door het coronavirus dat er uiteindelijk toe leidde dat hij opgenomen moest worden in het ziekenhuis van Almelo, waar hij in de ochtend van 31 maart overleed.

Uitvaart

De uitvaart heeft in besloten kring plaatsgevonden op zaterdag 3 april. Wel was deze als livestream te volgen en daar hebben veel mensen gebruik van gemaakt. Later dit jaar volgt nog een herdenkingsdienst.

Bestuur en medewerkers van de KNR spreken hun medeleven uit met de Karmelieten en de familie en andere naasten van pater Edgar Koning.