Domincaanse familie bidt wereldwijd de rozenkrans

Gepubliceerd op: 29-3-2020 om 21:33 door eh. Bron: www.dominicanen.nl

- Magister Gerard Timoner, generaal overste van de Dominicanen vraagt alle leden van de dominicaanse familie wereldwijd om op woensdag 29 april om 9.00u lokale tijd de Rozenkrans te bidden.

De dominicaanse familie bestaat uit contemplatieve zusters, actieve zusters, broeders, lekendominicanen, fraterniteiten en jeugdbewegingen. De rozenkrans is een meditatieve gebedsvorm die volgens de legende door Maria zelf aan Dominicus is gegeven.

rozenkrans

Ketting van gebed

Magister Gerard Timoner nodigt alle leden van de dominicaanse familie uit om in deze tijd van de Coronacrisis als een ketting over de wereld de rozenkrans te bidden op woensdag 29 april om 9.00u, lokale tijd. Op deze manier ontstaat er een ketting van gebed over de hele wereld. Ook vraagt hij het gebed, indien mogelijk, online te delen. 

 Catharina van Siena

29 april is de feestdag van Catharina van Siena, een van de belangrijkste heiligen uit de dominicaanse traditie; mystica, kerklerares en patroon van Europa. Op deze dag verenigen alle leden van de dominicaanse familie zich in gebed. De magister vraagt "te bidden voor de zieken, voor de gezondheidsdiensten, voor de families van de zieken, voor wie economisch, sociaal en psychisch lijdt onder de pandemie."

Klik hier voor de oproep van de magister.

Klik hier voor een  achtergrondartikel over de rozenkrans.