Bestuur KNR sluit aan bij dag van gebed en solidariteit

Gepubliceerd op: 19-3-2020 om 23:56 door eh .

'S-HERTOGENBOSCH - Zondag 22 maart is door Unies van Generale Oversten van religieuzen (UISG/USG) uitgeroepen tot een wereldwijde dag van solidariteit en gebed vanwege de corona-crisis. Het Bestuur KNR sluit zich hier van harte bij aan.

Het Dagelijks Bestuur van de KNR is zich in deze dagen van de Corona-crisis bewust van de zorgen, de angst die velen in de samenleving hebben. Als religieuzen in Nederland willen wij iedereen die op welke wijze dan ook door het Corona-virus getroffen is een hart onder de riem steken. Wij zijn dankbaar voor de inzet van mensen in de zorg, in het onderwijs en het openbaar bestuur.

Biddende handen

Een mantel van liefde

Ook in onze eigen kring zien wij oversten van religieuzen, en medebroeders en zusters, met creativiteit en moed inspringen op datgene wat nu van ieder van ons gevraagd wordt. We zijn ons zeer bewust van de grote uitdagingen waarvoor veel oversten en gemeenschappen iedere dag weer staan. Velen van onze religieuzen behoren tot de meest kwetsbare leeftijdscategorie en ze ervaren vaak zelf aan den lijve wat de beperkende maatregelen betekenen. Toch weten wij dat zij en alle religieuzen in Nederland hun verantwoordelijkheid nemen en op de allereerste plaats door hun gebed een mantel van liefde om deze wereld willen slaan, maar ook door hun daadwerkelijke solidariteit.

Dag van wereldwijde solidariteit en gebed

Als KNR sluiten wij ons daarom van harte aan bij het initiatief van de UISG/USG om zondag 22 maart als een dag van wereldwijde solidariteit en gebed te beleven voor allen die direct getroffen zijn door het Corona-virus. Het is geen tijd van grote acties maar de stille betrokkenheid van ons aller persoonlijk en gemeenschappelijk gebed kan een groots teken van verbondenheid met iedereen zijn.

Gebedscirkel Nederlandse Bisschoppen

Op deze zelfde zondag organiseren de Nederlandse bisschoppen samen met de KRO-NCRV een gebedscirkel. Elk uur wordt er vanuit een ander bisdom gebeden en kunnen mensen daar bij digitaal bij aansluiten. De dag begint met de eucharistieviering die zoals gebruikelijk op zondag wordt uitgezonden.  Dit keer zal  kardinaal Eijk voorgaan. Online wordt de gebedscirkel gestart door bisschop Van den Hout vanuit het bisdom Groningen-Leeuwarden. De gebedscirkel wordt om 16.35 uur afgesloten met een korte vesperviering vanuit de Sint-Janskathedraal in Den Bosch met bisschop De Korte. Ook deze wordt uitgezonden.
Het Bestuur KNR ondersteunt uiteraard ook dit initiatief.

Wij wensen iedereen sterkte en gezondheid!

Namens het Bestuur KNR
Br. Bernardus, voorzitter
Zr. Monica, vice-voorzitter

 

Meer informatie over de dag van  wereldwijde solidariteit en gebed van de UISG/USG
Gebed van pater Richard Hendrick ofm voor deze dag
Nederlandse tekst gebed van pater Richard Hendrick
Meer informatie over de gebedscirkel van de bisschoppen