Stille Omgang in Amsterdam vindt doorgang bij gebedspodcast biddenonderweg.org

Gepubliceerd op: 19-3-2020 om 15:26 door .

AMSTERDAM - De jaarlijkse Stille Omgang in Amsterdam gaat virtueel door. De bedevaart door de straten van Amsterdam zou plaatsvinden op 21 maart, maar is door het coronavirus afgelast.

 
Virtuele rondgang
 
Bidden Onderweg maakt de Stille Omgang alsnog mogelijk met een virtuele rondgang.
 
De Stille Omgang door de straten van Amsterdam trekt jaarlijks zo’n zevenduizend bedevaartsgangers.
 

Over de virtuele Stille Omgang

Met de straatgeluiden van een zeer rustig Amsterdam op de achtergrond, lopen we in gedachten de bedevaartsroute. Aan de hand van het levensgebed luisteren we naar waar God het afgelopen jaar aanwezig was in ons leven.
 
Thema van dit jaar is ‘Luisteren met pater Frans van der Lugt’. Een jezuïet die tot vlak voor zijn marteldood, trektochten door de Syrische woestijn organiseerde waar duizenden jongeren aan meededen op zoek naar hun innerlijke stem. De tocht wordt ingeluid door een citaat uit zijn boek.

 

Muziek speciaal voor de Stille Omgang

De straatgeluiden worden afgewisseld met muziek uit de Occo Codex. Een bundel met polyfone meesterwerken die speciaal werd samengesteld om te zingen in De Heilige Stede, de kapel ter aanbidding van het Allerheiligste Sacrament. Na ieder lied zal een nieuwe vraag gesteld worden om de innerlijke tocht mee te vervolgen.
 
De virtuele Stille Omgang duurt ongeveer 45 minuten.
 
Naar de virtuele Stille Omgang 
 
 
Over gebedspodcast Bidden Onderweg
 
Bidden Onderweg helpt duizenden mensen dagelijks met een kort moment van gebed en reflectie. Iedere dag verschijnt een nieuwe podcastmeditatie in de app en op de website. Door regelmatig met Bidden Onderweg te bidden, zul je merken dat de ontmoeting met God een bepaalde structuur krijgt en zich verdiept.
 
Meer info:
www.biddenonderweg.org/over-ons