Klooster op Wielen was op IJburg

Gepubliceerd op: 17-12-2019 om 17:02 door EH.

AMSTERDAM - Afgelopen zaterdag, 14 december, stond het Klooster op Wielen op IJburg en haalde er zelfs de lokale tv.

Ondanks het slechte weer was er toch redelijk wat belangstelling voor het Klooster op Wielen. De weerman van de lokale tv van IJburg hield er een zelfs een kort interview en presenteerde het weer vanaf het plein.https://ijburgtv.nl/artikel/148543007/het-weer-deze-week-bij-een-klooster-op-wielen 

Klooster op Wielen op IJburg
Het Klooster op Wielen op IJburg. Foto: Nelleke Matsinger

Bijzondere ontmoetingen

Nelleke Matsinger van het Klooster op Wielen: "Het weer was koud en dat maakte dat mensen snel doorliepen. Bijzonder is dat mensen die niet binnenkomen wel snel een foto maakten, positief reageren naar degene met wie ze lopen. En er zijn ook altijd mooie ontmoetingen. Met een bijzondere clown, een tiener die speciaal kwam, kinderen die binnen willen kijken, een marktman waar het geloof weer prikkelde of een vrouw die het op Facebook had gezien, sinds drie jaar ziek en op zoek was naar geloof. Ze was speciaal voor het Klooster op Wielen naar IJburg gekomen (vanuit een andere wijk uit Amsterdam) om ons te bezoeken. Dat zijn hele mooie momenten."

Initatief van commissie Jongerenwerk Religieuzen

Het Klooster op Wielen is een initatief van het de voormalige commissie Jongerenwerk Religieuzen van de KNR.  De tot 'tiny klooster' omgebouwde caravan is te vinden op diverse festivals en andere locaties. Bezoekers kunnen een kaarsje aansteken, even de stilte zoeken, een intentie opschrijven en in gesprek gaan met een kloosterling. Het Klooster op Wielen richt zich in de eerste plaats op jongeren, maar iedereen is er welkom. In het magazine ZINplekken voor jongeren is te lezen hoe het Klooster op Wielen veel belangstellende trok op het Gracelandfestival.

Meer informatie: www.kloosteropwielen.nl