ZINplekken: Nieuw magazine over het jongerenwerk van de religieuzen

Gepubliceerd op: 27-11-2019 om 15:57 door eh.

'S-HERTOGENBOSCH - De KNR geeft een eenmalig Magazine uit over het jongerenwerk van de religieuzen. De special is een laatste activiteit van de commissie Jongerenwerk.

Met magazine laat de verscheidenheid zien in het aanbod dat vanuit kloosters en religieuzen wordt gedaan aan jongeren. Het blad is gemaakt in samenwerking met enkele redacteuren van het jongerentijdschrift Omega.

Cover ZINplekken voor jongeren

Van pizzanight tot Taizé-avonden

Diverse jonge en minder jonge redacteuren gingen op pad om activiteiten bij te wonen en doen daarvan verslag. Zij aten pizza’s bij de zusters in Den Haag en lieten zich informeren over het studentenpastoraat in Maastricht, de Westerhelling in Nijmegen, de internationale parochie in Eindhoven en Casella in Hilversum. Anderen bezochten festivals, zaten bij het ‘Klooster op Wielen’ of gingen naar Kenia. Er werd vegetarisch gekookt en gezongen voor Maria. Een broeder verdiepte zich in de aantrekkingskracht van Franciscus, een studente journalistiek in de rust en het ritme van het kloosterleven en door een ‘pionier’ werd teruggeblikt op het eerste jaar van het Jongerenklooster. En al deze ervaringen zijn samengebracht in het bijzondere magazine: ZINplekken voor jongeren.

Diversiteit

Met deze special willen de KNR en de jongerenwerkers die actief zijn in de jongerencentra van de religieuzen een overzicht geven van wat er allemaal wordt georganiseerd voor jongeren. Het aanbod is net zo divers als de religieuzen zelf.
Het idee voor deze special werd geboren in oktober 2018, toen in Rome de bisschoppensynode over de jongeren werd gehouden. Dat liet zien hoe belangrijk het werk van de jongerenwerkers en dat het goed zou zijn er meer bekendheid aan te geven.  "Want," zo schrijft Theo van Adrichem ofm in het voorwoord, "er zijn nog altijd vele broeders, zusters en betrokken jongerenwerkers die zich inzetten om jongeren en jongvolwassenen stil te zetten bij hun levensvragen en wat het leven waardevol maakt. Zij doen dat uit de overtuiging dat elke jongere in dit leven de ruimte mag krijgen om uit te groeien tot een aandachtig en goed mens."

Bestellen

Het magazine ZINplekken voor jongeren, is verkrijgbaar bij de verschillende jongerencentra van de religieuzen en via de KNR te bestellen voor € 3,--. via communicatie@knr.nl 

Meer informatie over het Jongerenwerk van de religieuzen is ook te vinden onder het tabblad jongeren op deze website en op de facebookpagina: ZINplekken voor jongeren