Groen Geloven is ook live te volgen

Gepubliceerd op: 4-10-2019 om 17:57 door eh. Bron: groengelovig.nl

ZWOLLE - Zaterdag 5 oktober wordt in het Dominicanenklooster Zwolle het Groen Geloven evenement gehouden. Alle 500 kaarten waren al snel uitverkocht. Maar voor iedereen die er toch bij wil zijn is er een livestream.

Groen Geloven is ontstaan uit een samenwerking van de Groene Kerkencampagne en het Groen Gelovig evenement. Diverse christelijke organisaties die zich inzetten voor geloof en duurzaamheid hebben de handen ineen geslagen om deze dag te organiseren.  De Laudato Si' werkgroep Nederland, waarvan de KNR mede-initiatiefnemer is, is een van deze organisatoren.

groen geloven live

Livestream

Twee maanden geleden waren alle kaarten uitverkocht, tot vreugde van de organisatie. Iedereen die niet aanwezig kan zijn, kan de dag echter toch volgen via een live verslag op de facebookpagina: Groene Kerkenactie. 

Inspiratie

De dag wordt geopend door mgr. Gerard de Korte, die voorzitter is van de Laudato Si' werkgroep. Er zijn lezingen van Trees van Montfoort, schrijfster van het boek Groene Theologie, en weerman Reinier van den Berg. Vervolgens zijn er tal van workshops en creatieve en meditatieve activiteiten om inspiratie op te doen om als kerkelijke gemeente, parochie of gewoon thuis meer aandacht te hebben voor de zorg voor de schepping.

Groen Geloven is een initiatief van GroenGelovig en GroeneKerkenactie, en wordt georganiseerd door: Tear, Kerk in Actie, ChristenUnie, A Rocha, Micha Nederland, CCA, CGMV en Laudato SI werkgroep Nederland en de Evangelische Omroep.

logo werkgroep laudato si voor web