Broeders van Sint Jan en Focolare starten geloofscursus op Hoog Catharijne

Gepubliceerd op: 1-10-2019 om 16:52 door eh.

UTRECHT - Op 9 oktober starten de Broeders van Sint Jan en de Focolare leefgemeenschap met het geven van een Alpha-cursus op een wel heel bijzondere plek, namelijk Hoog Catharijne.

De Alpha-cursus is een serie van 10 bijeenkomsten waar mensen op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met het christelijk geloof. De bijeenkomsten starten met een gezamenlijke maaltijd gevolgd door een inleiding en groepsgesprekken over vragen als: Is er meer? Wie is Jezus? Bidden: waarom en hoe? De Bijbel lezen: waarom en hoe?

Hoog Catharijne

Bijzondere plek

De broeders hebben gekozen voor een bijzondere locatie: het stiltecentrum op Hoog Catharijne bij Utrecht Centraal station. Broeder Ignatius-Maria: "We zochten naar een plek die echt laagdrempelig is en waar veel mensen komen. Wat is dan beter dan het Centraal Station in Utrecht? In het drukke leven dat mensen hebben, bieden wij hen nu de mogelijkheid om samen met andere na te denken over vragen rond geloof en zingeving."

Voor wie?

Alpha is voor iedereen! Heb je vragen over het leven of over het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen. Op Alpha denk je samen na over vijftien inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontmoet leuke, nieuwe mensen. En het is helemaal gratis!

Wie interesse heeft kan 9 oktober om 17.15 uur vrijblijvend binnenlopen bij het stiltecentrum op Hoog Catharijne en de eerste avond meemaken. Deze duurt tot 19.45 uur. In verband met de maaltijd is vooraf aanmelden wel gewenst.

 Jaarthema KNR

"In het kader van het jaarthema van de KNR over missie, hebben we nagedacht over mogelijke activiteiten waarin onze missie tot uiting komt. De Alpha-cursus is een mooie mogelijkheid om als mensen die een radicale levenskeuze gemaakt hebben door de geloften van armoede, kuisheid en gehoorzaamheid in contact te komen met zoekende mensen," vertelt broeder Ignatius-Maria.

Meer informatie

Voor info en aanmelding: https://alpha-cursus.nl/cursus/alpha-katholieke-setting-utrecht-7/ 
Broeders van Sint Jan: https://stjan.org/utrecht 
Focoloare: https://www.focolare.org/nederland/