Speciale uitgave voor de Buitengewone Missiemaand: Missie Nu

Gepubliceerd op: 6-9-2019 om 16:36 door eh.

LANDELIJK - Ter gelegenheid van de Buitengewone Missiemaand hebben KNR, Vastenactie, Missio, WNM en de bisdommen een special magazine uitgebracht met als titel Missie Nu.

Het magazine bevat portretten van mensen die op hun eigen wijze op dit moment met missie bezig zijn. Zij vertellen wat missie nu voor hen betekent en hoe zij zich gedoopt en gezonden voelen.

Cover magazine Missie NU

Missie in deze tijd

Zuster Melina Polo en zuster Lili Purwanti ssps zijn afkomstig uit de Filipijnen en Indonesië en nu in Amsterdam actief zijn in de parochie en voor kwetsbare mensen in de wijk.  Zuster Catharina van Kaam, van de Missiezusters van O.L. Vrouw van Afrika vertelt over haar tijd in Afrika en hoe ze haar missiewerk terug in Nederland heeft voortgezet onder andere bij de stichting religieuzen tegen vrouwenhandel;

Jonge missionaire werkster, Kelly van Gils laat zien hoe zij nu missie invult in Ecuador en hoe zij zich gesteund weet door de band met de parochie in Zevenbergen die haar heeft uitgezonden. Godian Ejiogu, een Nigeriaanse geestelijk verzorger en diaconaal werker in de Bijlmer schreef een boek over de mogelijkheden die hij ziet in Nederland voor een rechtvaardige, vreedzame samenleving. In het magazine vertelt hij hierover

Daarnaast een interview met mgr. Ron van den Hout, over het thema Gedoopt en gezonden en een artikel van Frans Wijsen over 100 jaar Nederlandse missie in vogelvlucht.

Gedoopt en gezonden

Met het blad hopen de organisaties te laten zien dat missie in onze tijd vele aspecten heeft en aandacht hiervoor nog altijd van belang is. Zoals paus Franciscus in zijn toelichting op het thema van de buitengewone missiemaand al aangaf: iedere gedoopte is ook gezonden. We hebben allemaal een missie, die we op onze eigen wijze in kunnen vullen. Dit magazine biedt een aantal inspirerende voorbeelden.

Bestellen

Het magazine is meegezonden met de Missionaire Agenda, Kerk Wereldwijd en Vastenactie Nieuws en verspreid onder de abonnees van het KNR Bulletin.  Meer exemplaren zijn te bestellen via communicatie@knr.nl of bij Mission en bij Vastenactie.

Zuster Catharina in Goud van Brabant

Zuster Catharina is ook te zien in een filmpje in de serie Goud van Brabant. Ook nu vertelt ze over haar missie in Afrika. In deze filmpjes interviewen kinderen oudere mensen over diverse onderwerpen. Zuster Jeanne Simons, ook een witte zuster wordt ook geïnterviewd. De filmpjes zijn nu te zien op de website https://goudvanbrabant.nl/verhalen-2019/  Tot 8 september kan er nog gestemd worden op de filmpjes. De tien met de meeste stemmen zijn vanaf oktober te zien bij Omroep Brabant. Stemmen kan dus nog een paar dagen.