Conferentie over vorming en preventie in Zagreb

Gepubliceerd op: 9-9-2019 om 16:31 door eh. Bron: unicath.hr

ZAGREB - Van 19 - 22 september wordt in Zagreb, Kroatiƫ de Tweede Conferentie voor Vorming en Preventie gehouden met als thema 'Power as Service'

Deze conferentie is bedoeld voor de vormingsverantwoordelijken in ordes en congregaties.

Logo congres Vorming en Preventie Zagreb

Dienstbaar zijn

Er wordt gereflecteerd en gediscussieerd over hoe macht tot dienst kan zijn in de Katholieke Kerk. Leiderschap en leidinggeven worden in het evangelie immers gezien als dienstbaar zijn aan anderen. Om Christus voorbeeld van leiderschap te kunnen navolgen, moeten we bekijken wat er in de kerk kan leiden tot misbruik van macht en reflecteren op de wijze waarop we op een vreugdevolle wijze dienstbaar kunnen zijn. 
Dit thema vraagt voortdurende aandacht in de vorming van kerkelijke leiders en religieuzen. Gedurende de connferentie is er ruimte om ervaringen uit te wisselen over hoe we (toekomstige) priesters en religieuzen kunnen voorbereiden op een leven in het teken van vreugdevolle dienstbaarheid. 

De conferentie is bedoeld voor vormingswerkers, rectoren, geestelijk begeleiders en psychologen die werkzaam zijn in seminari's en vormingshuizen van religieuze congregaties in Europa. De eerste conferentie over vorming en preventie werd gehouden in Florence in 2017. Iedereen die is geïnteresseerd in het onderwerp is welkom.

Meer informatie: www.unicath.hr/formationzagreb2019

Inschrijven kan tot 16 september.