Abdijmarkt in Egmond

Gepubliceerd op: 30-8-2019 om 16:09 door eh. Bron: www.

EGMOND - Op zaterdag 31 augustus wordt van 10.00 uur tot 15.30 uur in de tuinen van de Abdij van Egmond de jaarlijkse ambachtelijke abdijmarkt gehouden waarbij iedereen van harte welkom is. Op deze dag kunnen de bezoekers kennismaken met de veelzijdige activiteiten van de Egmondse monniken.

Er zijn diverse kramen met ambachtelijke producten. Er is een kraam waar zelfgeteelde groenten, zaden en thee uit de kloostertuin worden verkocht. Voor de inwendige mens zijn er verse zelfgemaakte sappen, broodjes gezond, soep en gebak uit eigen keuken. 
Uiteraard is ook de Abdijwinkel open met boeken, cd's en vele andere producten.

abdijmarkt Egmond

Workshops en rondleidingen

Er worden workshops gegeven voor zowel volwassenen als kinderen in kaarsen maken, dompelen en versieren, kaligraferen en in gezond eten bereiden vanuit de kloostertuin. Er zijn mogelijkheden om in gesprek te gaan met een van de monnikken of met een zuster van het Liobaklooster.

Om 11.00 uur en 14.30 uur is er een natuurrondleiding door monniken langs het ‘Levende Aarde’ project (waaronder de groentetuin, Strabotuin en groentekas). Om 11.15 uur, 13.00 uur en 14.00 uur voert een rondleiding u terug in de bewogen historie van de abdij.

Aan de markt werken ook zusters van het Liobaklooster en vrijwilligers en vrienden van de abdij mee. De opbrengst van de markt is bestemd voor de aanschaf van een nieuwe bosmaaier.

Meer informatie: www.abdijvanegmond.nl