Bernardustocht

Gepubliceerd op: 15-8-2019 om 14:04 door Miranda Roijers. Bron: St. Pelgrimswegen & Voetpaden

SINT MARTEN VOEREN - Pelgrimswandeling naar Sint-Bernardus in Abdij Val Dieu (B)

 
Bernardusbeeld
Op dinsdag 20 augustus a.s., jaarfeest van Bernardus van Clairvaux , organiseert de Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden een wandeling naar Abdij Val Dieu, waarvan deze kloosterhervormer uit de 12e eeuw de patroonheilige is. 
De 7,5 km lange tocht begint om 09.00 uur in de kerk van Sint-Marten-Voeren (ten zuiden van Noorbeek, in de Vlaamse Voerstreek) en om 11.00 uur sluiten de pelgrims zich aan bij de (Franstalige) viering van het  jaarfeest in de abdijkerk. 
Daarna is er ruim gelegenheid voor een pauze in de casse-croûte van de abdij of om te verpozen in het prachtige abdijpark.
Om 13.00 uur wordt de 10,5 km lange terugwandeling ondernomen: via St.-Jean Sart, de Annakapel en Sint-Pietersvoeren, waar in een café of op het terras nog een pauze is voordat de wandelaars 2 km verder weer aankomen in Sint-Martensvoeren.
 
Dit start- en eindpunt is moeilijk tijdig met openbaar vervoer te bereiken. Met de auto via grensovergang De Plank, tussen Noorbeek en Slenaken, en dan direct rechtsaf (bordjes volgen).
 
Vooraanmelding is niet nodig; om 09.00 uur aanwezig zijn in de parochiekerk van Sint-Martens-Voeren is voldoende. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.
 
Bij te verwachten extreem weer is het goed om de website www.spvlimburg.nl te raadplegen.