teksten kruisweg in teken mensenhandel

Gepubliceerd op: 16-4-2019 om 16:45 door eh. Bron: vatican news

ROME - De Italiaanse zuster Eugenia Bonetti, voorzitter van de stichting Slaves no more, is gevraagd om de overwegingen voor Goede Vrijdag te schrijven.

De medidaties voor de Kruisweg zullen dit jaar in het teken staan van het lijden van de slachtoffers van mensenhandel. Paus Franciscus heeft de voorbereiding voor deze teksten dit jaar toevertrouwd aan zuster Eugenia Bonetti.

Zuster Eugenia Bonetti
Zuster Eugenia Bonetti

Slaves no more

De stichting Slaves no more is opgericht in december 2012 door een groep van religieuzen en leken die betrokken zijn bij de strijd tegen mensenhandel en bij de bescherming van de slachtoffers. Zuster Bonetti is al meer dan twintig jaar actief in deze strijd tegen de mensenhandel waarbij duizenden  meisjes, vaak migranten, het  slachtoffer van zijn. 

Netwerk

In een interview dat zuster Bonetti onlangs gaf aan Radio Vaticaan legde ze uit wat het belang is is van de preventie van en de strijd tegen geweld tegen vrouwen en het fenomeen van mensenhandel. "In deze strijd is het heel belangrijk dat er een goed netwerk is van allerlei groepen, organisaties en stichtingen in Italië en daarbuiten,"  benadrukte ze. "Mensenhandel raakt vele landen, zowel de landen van herkomst, de doorgangslanden en de bestemmingen. Met al deze plekken zoeken we intensief contact en samenwerking."

Zuster Bonetti is nauw betrokken geweest bij de oprichting van RENATE, het Europese Netwerk van Religieuzen tegen mensenhandel, dat dit jaar tien jaar bestaat.