KNR organiseert weer een Open Kloosterdag op 19 mei

Gepubliceerd op: 12-4-2019 om 11:36 door eh. Bron: www.openkloosterdag.nl

LANDELIJK - Op zondag 19 mei wordt voor de negende maal de Open Kloosterdag gehouden. Zo'n dertig kloosters zetten hun deuren open om bezoekers te verwelkomen.

Met dit initiatief willen religieuzen laten zien dat religieus leven een eigentijdse levenskeuze is. Zij willen tonen hoe zij religieus leven in deze tijd vormgeven.

Poster Open Kloosterdag 2019

Wat beweegt je?

Wat beweegt je?  Dat is de centrale vraag voor deze Open Kloosterdag.  De zusters, paters en broeders gaan graag met u in gesprek over deze vraag.  Ze willen u vertellen en laten zien wat hen bewogen heeft om te kiezen voor een leven als religieus; om zich in te zetten voor anderen; hun leven te wijden aan mensen en aan God. Maar ze horen ook graag van u wat u beweegt. Waarom bent u naar hen toe gekomen? Wat beweegt u in uw dagelijks leven?

Gevarieerde programma's 

Elk deelnemend klooster biedt een eigen programma variërend van workshops, rondleidingen, gesprekken met religieuzen en de mogelijkheid om mee te vieren en te bidden. De ontmoeting met de religieuzen en hun spiritualiteit staat centraal tijdens deze dag, niet het gebouw waarin zij leven.
 

Kijk op de pagina Open Kloosterdag voor een overzicht  van alle deelnemende kloosters en hun programma's.