Nieuwe digitale Nieuwsbrief Bewogenheid met veel activiteiten rond Pasen

Gepubliceerd op: 3-4-2019 om 17:07 door eh.

DEN BOSCH - Vandaag werd de digitale nieuwsbrief Bewogenheid van de KNR verzonden aan de abonnees. In deze nieuwsbrief veel bijeenkomsten die in het teken staan van Pasen

De nieuwsbrief wordt elke twee maanden verzonden en bevat een overzicht van bijeenkomsten en activiteiten voor bezinning, gebed en spiritualiteit.

Kruiswegwandelingen

Zo worden er zowel in Spaubeek als in Oosterhout op Goede Vrijdag wandelingen georganiseerd. De eerste langs 15 moderne kruiswegstaties. De tweede, in Oosterhout, in het kader van het project 'Ik vast! - Jij vast ook!' gaat langs nieuwe watertappunten die gezien kunnen worden als nieuwe bronnen. 

Kruiswegstatie Helvoirt

Expositie

In het Dominicanenklooster in Zwolle is van 7 t/m 29 april een expositie te zien van Cobi Baars, schrijfster en kunstenares. Zij maakte vanuit het lijdensverhaal een Via Dolorosa, een serie van veertien schilderijen die de traditionele omschrijvingen van de kruiswegstaties volgt. Ze heeft zich laten inspireren door de kruisweg van Albert Servaes die ook in de kloostergang hangt. Door de lijdende mens te verbeelden via de handen is het niet alleen Christus die we zien, maar kunnen we ons ook zelf in deze beelden verplaatsen.

Internationaal Paasfestival

Ook in Oosterhout, maar dan speciaal gericht op jongeren, vindt het internationale Paasfestival van Chemin Neuf plaats. Zo'n 100 jongeren uit Nederland, België, Duitsland en Frankrijk vieren samen Pasen in de Sint Paulusabdij. 

Dit is slechts een van de activiteiten voor jongeren die in deze nieuwsbrief aangekondigd staan. Er zijn ook de nodige bijeenkomsten later in het jaar zoals de Date een Klooster barbecue voor jonge religieuzen en jonge zoekers op 1 juni.

Andere activiteiten

De nieuwsbrief bevat ook tal van activiteiten die in mei en begin juni plaatsvinden. Er zijn diverse retraites, kloosterweekenden en bezinningsdagen te vinden.

Lees hier de hele nieuwsbrief

Wilt u de nieuwsbrief ook elke twee maanden in uw mailbox ontvangen?  Meldt u dan nu aan.