Broeder Leonardo van Dijk overleden

Gepubliceerd op: 26-3-2019 om 11:12 door eh.

VOORHOUT - Op vrijdag 22 maart 2019 overleed broeder Leonardo van Dijk, broeder van Amsterdam. Hij was jarenlang betrokken bij de KNR onder meer als voorzitter van de Financiƫle Kommissie Religieuzen (FKR)

Broeder Leonardo werd geboren op 6 januari 1934 en werd op 14 augustus 1952 lid van de Broedercongregatie van Onze Lieve Vrouw van Zeven Smarten. (Broeders van Amsterdam). Binnen zijn congregatie vervulde hij onder meer de functie van econoom en was nauw betrokken bij het erfgoedproject.

Voorzitter FKR

Broeder Leonardo was sinds mei 2002 lid van de FKR, de financieel-economische commissie van de KNR. In 2010 volgde hij pater Denis Hendrickx op als voorzitter van deze commissie. Tevens was hij lid van de werkgroep Rechtspositie Reglement. Als voorzitter FKR was broeder Leonardo ook lid van de werkgroep die voorstellen ontwikkelde voor de wijziging van de commissiestructuur van de KNR en was hij nauw betrokken bij de implementatie hiervan. 

Tijdens de jaarlijkse FKR-COR themadagen verzorgde broeder Leonardo de afsluiting. Daarbij wist hij op zijn eigen kenmerkende wijze alle onderwerpen en inleidingen die aan de orde waren geweest samen te brengen om zo de deelnemers nog wat stof tot nadenken mee te geven. Op deze manier en in gesprekken en correspondentie met stafleden van de KNR kon hij zijn brede belangstelling voor wetenschap, filosofie en theologie tonen. De ideeën van broeder Leonardo waren vaak origineel, ondersteunend en altijd inspirerend.

We hebben broeder Leonardo leren kennen als een attente en warme persoon die zich zeer betrokken voelde bij het werk van de KNR en bij de medewerkers op het bureau. Wij zullen hem erg missen. 

Uitvaart

De uitvaart van broeder Leonardo vindt plaats op vrijdag 29 maart om 14.00 uur in de Sint Bartholomeuskerk, Herenstraat 47 te Voorhout. Aansluitend zal hij worden begraven op de begraafplaats van de Broedercongregatie op het BSN terrein te Voorhout.

 

Broeder Leonardo van Dijk