Volg de religieuzen op de Wereldjongerendagen op Ameland en in Panama

Gepubliceerd op: 25-1-2019 om 17:14 door eh. Bron: diverse bronnen

AMELAND / PANAMA - Vanmiddag vertrekt een volle boot vanuit Holwerd naar Ameland voor het WJD@home programma. Aan boord zo'n 135 jongeren en organisatoren die op het Waddeneiland de Wereldjongerendagen in eigen land zullen meebeleven. Onder hen ook diverse religieuzen.

Vorige week al vertrokken verschillende jongerengroepen vanuit Nederland naar Panama. Na een voorprogramma in o.a. Sona, zijn ze nu allemaal in Panama Stad aangekomen waar de WereldJongerendagen nog tot zondag 27 januari gehouden worden. Ook de paus is inmiddels gearriveerd.

wjd panama 

Broeders van Sint Jan en Worldwide Brotherhood Fraters van Tilburg

Naast de bisdomreizen zijn er ook enkele groepen vanuit het jongerenwerk van de religieuzen in Panama aanwezig. Hun ervaringen zijn via facebook te volgen. Zowel de Broeders van Sint Jan als de Fraters van Tilburg zijn vertegenwoordigd met internationale groepen. 

Volg de groep van de broeders van Sint Jan

Volg de Ambassadors of a Worldwide Brotherhood (het internationale jongerenwerk van de Fraters van Tilburg)

WJD@Home Ameland

Voor veel jongeren was een bezoek aan de WJD in Panama gezien de afstand en het tijdstip niet haalbaar. Voor hen is een thuisprogramma georganiseerd op Ameland. In totaal doen zo'n 180 jongeren en begeleiders mee. Er zijn vieringen, creatieve activiteiten, workshops over allerlei onderwerpen zoals Laudato Si', de katholieke sociale leer, ethiek en kerk en roeping en levenskeuzes. Ook is er een avond rond barmhartigheid. Op zondagochtend is er een eucharistieviering die wordt uitgezonden door de KRO.  Onder de deelnemers en begeleiders zijn ook verschillende religieuzen. 

Zie ook: www.jongkatholiek.nl voor een liveblog vanuit Panama  en voor de WJD@home op Ameland