Slowaakse conferenties voor mannelijke en vrouwelijke religieuzen gaan samen

Gepubliceerd op: 8-1-2019 om 16:51 door eh. Bron: Kathpress.at

SLOWAKIJE - De conferenties van mannelijke en vrouwelijke hogere oversten in Slowakije zijn per 1 januari 2019 samengevoegd tot één conferentie van hogere oversten.

 Zij volgen hiermee een internationale trend. De wens om samen te gaan komt vanuit de Hogere Oversten zelf. Twee jaar lang is intensief gewerkt aan een voorstel om de beide conferenties samen te voegen. Op 1 januari 2019 heeft de Congregatie voor Instituten van Godgewijd Leven en Sociëteiten van Apostolisch Leven in Rome per decreet de samenvoeging goedgekeurd.

Getuigenis van eenheid

Zuster Janka Kurkinova, voormalig voorzitster van de Conferentie van hogere oversten van vrouwelijke religieuzen, noemde de samenvoeging  "een getuigenis van eenheid, die ook helpt om de identiteit van het godgewijde leven in de realiteit van vandaag te verdiepen en het nog groter en effectiever te maken in de gemeenschappelijke missie in kerk en samenleving. In het 23-jarig bestaan van de conferentie van vrouwelijke religieuzen hebben we elkaar veel beter leren kennen en kunnen nu de  de rijkdom van de verschillende charisma's  voor de mensen waaraan we ons wijden, samenbrengen."

Eerste zitting

De eerste zitting van de nieuwe conferentie zal worden gehouden om 30 januari in Bratislava. Daarbij zullen de eerste voorzitter, vice-voorzitter en zes raadsleden worden gekozen.