Succesvolle try-out 'Klooster op wielen'

Gepubliceerd op: 27-12-2018 om 09:38 door Esther van de Vate.

'S-HERTOGENBOSCH - Onlangs werd het ‘Klooster op wielen’ geopend. Dit is een initiatief van de commissie Jongerenwerk Religieuzen van de KNR en bedoeld om jonge mensen op festivals ‘stil’ te zetten bij zingevingsvragen.

Jonge mensen bezoeken graag en regelmatig  festivals. Tijdens festivals ontsnappen ze aan hun dagelijks leven en staat daarom vaak open voor nieuwe ervaringen. Ze hebben dan de tijd en openheid om tot gesprek te komen. Het project ‘Klooster op wielen’ biedt hen de mogelijkheid stil te zijn, een kaarsje aan te steken en met een religieus in gesprek te gaan.  

klooster op wielen klein

Met dit project wil de commissie onder meer gehoor geven aan de jongeren van de presynode die schrijven  “De Kerk zou moeten proberen creatieve nieuwe manieren te vinden om jongeren daar tegen te komen waar zij zich op hun gemak voelen en waar zij op een natuurlijke manier contacten maken: bars, coffee shops, parken, sportzalen, stadions en welke andere populaire culturele centra ook maar.”

Het concept van het  ‘Klooster op wielen’ is ontwikkeld en wordt organisatorisch begeleid door Nelleke Matsinger en Marian Timmermans. Onlangs werd een try-out gehouden in Oosterhout. Deze was zeer succesvol. Het Klooster op wielen is nu te boeken voor festivals en evenementen! 

Meer informatie: www.kloosteropwielen.nl en op facebook https://www.facebook.com/kloosteropwielen/

klooster op wielen kaarsenKlooster op wielen gebedshoekje