Programma kloosternacht Amsterdam en Oosterhout bekend

Gepubliceerd op: 19-9-2018 om 17:20 door eh. Bron: www.bewogenheid.nl

AMSTERDAM / OOSTERHOUT - In de nacht van 13 op 14 oktober organiseren diverse kloosters een Kloosternacht voor jongeren.

In deze nacht zetten kloosters in Amsterdam, Oosterhout en Den Haag hun deuren open voor jongeren. Er wordt een afwisselend programma geboden op verschillende locaties. Met een fakkelprocessie zullen de deelnemers van de ene naar de andere locatie trekken.

posterkloosternacht 2018

In Amsterdam doen zeven verschillende orden en congregaties mee. Het programma voor deze nacht is inmiddels bekend geworden. Vanwege de afstanden is het niet mogelijk om alle kloosters en communiteiten te bezoeken, maar alle deelnemende congregaties zullen wel een onderdeel van het programma verzorgen. Hierdoor is er een gevarieerd geheel ontstaan:

Programma Amsterdam

Zaterdag 13 oktober
19.00 uur: Aankomst in Stadsklooster La Verna/Derkinderenstraat (Franciscanen): maaltijd, kennismaking, skype met Rome, youtube-filmpjes van ML King en pelgrimszegen.
21.00 uur: Wandelen naar de Jezuïeten op de Krijtberg/Singel (3,8 km, 48 minuten). Halverwege vertelt zr. Mauricia iets over de kleine zusters. We lopen deels in stilte, deels uitwisselend, deels zingend.
22.00 – 23.30 uur: Impulsen op de Krijtberg: ontvangst, inleiding door Gregory sj, rondleiding kerk, levensgebed.
23.45 uur: op weg naar de Sacramentijnen op het Begijnhof (5-6 min lopen). Welkom en inleiding over de Sacramentijnen.

Zondag 14 oktober
24.00 – 1.00 uur: Begijnhof: Stille aanbidding, met Taizé-liederen.
1.15 uur: Wandelen naar de Salesianen/Apollolaan. (2,8 km, 35 min lopen), in stilte, pratend, zingend.
1.50 – 3.00 uur: vier impulsen bij de Salesianen (thuiskomen, (leer-)school, spel, gebed).
3.15 uur: wandelen naar de Krijtberg/Ignatiushuis. 2,6 km, 32 min lopen.
3.45 – 4.45 uur: impulsen: de Missionarissen van het Goddelijk Woord en de Dienaressen van de Hl. Geest vertellen over hun stichter, spiritualiteit, gevolgd door bibliodrama en mogelijk ook dans.
5.00 – 5.45 uur: Eucharistieviering.
6.00 – 7.00 uur: ontbijt en afscheid

Oosterhout

Ook in Oosterhout, waar de Kloosternacht voor de vierde keer wordt georganiseerd, is het programma in grote lijnen inmiddels bekend.
De priorij Sint Catharinadal ontvangt de jongeren om 19.00 uur. De nacht opent met het bidden van de vespers. De norbertinessen hebben een programma waarin de wijngaard van de zusters is opgenomen. Om 23.00 uur trekken de jongeren naar de Gemeenschap Chemin Neuf, waar ze tot 3.00 uur in de nacht blijven. Dan trekt de groep naar de benedictinessen, waar wordt afgesloten met een gebedsviering en een ontbijt. Om 7.00 uur vertrekt de groep weer.

Meer informatie en aanmelden: zie www.bewogenheid.nl