Kloosterfestival in Nieuw Sion gestart.

Gepubliceerd op: 24-8-2018 om 10:27 door eh. Bron: jongerenklooster.nl, kloosterwereld.nl

DIEPENVEEN - Gisteren 23 augustus, is in Nieuw Sion het Kloosterfestival van start gegaan. Zo'n 100, vooral jonge mensen, zijn naar Diepeveen getrokken voor vier dagen vol met workshops, gebed, bezinning en muziek. Voor de thuisblijvers houdt Nadia Kroon een blog bij.

Van 23 -26 augustus wordt in jongerenklooser Nieuw Sion in Diepenveen het jongerenfestival gehouden. Het is niet alleen een festival met inspirerende workshops en mooie muziek. De deelnemers leven vier dagen op het ritme van monniken en zusters, rond de kloosterkerk van de oude abdij Sion bij Deventer.  Er wordt samen gegeten, gezongen en gebeden tijdens het getijdengebed en er is ruimte voor ontmoeting. Verschillende jonge en iets minder jonge religieuzen verzorgen workshops en zijn aanwezig voor gesprekken over stilte en de wat jongeren belangrijk vinden in het leven, over de keuzes die de zusters en fraters gemaakt hebben etc. Daarnaast is er ook ruimte voor ontspanning en gezelligheid in de Kloosterfestival Kroeg en zijn er optredens van singersongwriters in de Oude Stal.

Optreden tijdens kloosterfestival
In de avond is er muziek. Foto: Nadia Kroon

 

Volg het kloosterfestival online

Via haar facebookpagina kloosterwereld houdt Nadia Kroon blogs bij over het kloosterfestival en is het online te volgen. Nadia woont sinds kort bij de zusters Augustinessen van Casella om te onderzoeken of het kloosterleven wat voor haar is.  

De blogs zijn te volgen via facebook.com/kloosterwereld