Generaal Kapittel in Nederland, mét introductie van de “Abt-generaal Quadrupel”

Gepubliceerd op: 11-7-2018 om 14:53 door Henry van Boxmeer. Bron: Abdij van Berne

HEESWIJK-DINTHER - Voor de eerste keer in de bijna 900-jarige geschiedenis van de wereldwijde Norbertijnen-kloosterorde, wordt het Generaal Kapittel (internationale bestuursraad) georganiseerd in Nederland. Tijdens dit twee weken overleg bezoeken de deelnemers aan het kapittel - vrouwen en mannen - van de orde, op 29 juli de Abdij van Berne te Heeswijk-Dinther en St. Catharinadal in Oosterhout. Deze zondag wordt namelijk op de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther de Abt-generaal Quadrupel geïntroduceerd.

Abt Denis

Voor de eerste keer in de bijna 900-jarige geschiedenis van de wereldwijde Norbertijnen-kloosterorde, wordt het Generaal Kapittel (internationale bestuursraad) georganiseerd in Nederland, te Rolduc-Kerkrade. Tijdens dit twee weken overleg bezoeken de deelnemers aan het kapittel - vrouwen en mannen - van de orde, op 29 juli de Abdij van Berne te Heeswijk-Dinther en St. Catharinadal in Oosterhout. Deze zondag wordt namelijk op de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther de Abt-generaal Quadrupel geïntroduceerd. Dit is het vijfde bier van Stichting Berne Abdijbier. Op spectaculaire wijze zal dit nieuwe bier worden aangeboden aan de nieuwgekozen Abt-generaal van alle Norbertijnen. Ook zal er een vendelgroet gebracht worden door het Sint Barbara Gilde en een serenade door Muziekvereniging Servaes. Diverse Norbertijnen zullen het Vivat drinklied zingen en er is muziek van de Kabelgat Ramblers en de HD-bigband. Iedereen is welkom bij deze feestelijkheden en het zegenen van het eerste glas vanaf 13.00 uur. De feestelijkheden van de introductie op de abdij duren tot zondagavond 21.00 uur.

Generaal Kapittel

De laatste week van juli en de eerste week van augustus wordt er overlegd door 120 vrouwen en mannen van de orde. Meer informatie.............

 

Bier