Pieter Kohnen overleden

Gepubliceerd op: 5-2-2018 om 16:04 door eh. Bron: katholieknetwerk.nl, rkkerk.nl

'S-HERTOGENBOSCH - Afgelopen vrijdag 2 februari overleed onverwacht Pieter Kohnen (46), directeur van het Verband van Katholieke Maatschappelijke Organisaties (VKMO).

Kohnen werd eind 2011 directeur van het VKMO. Daarvoor was hij van 2002 tot eind 2011 beleidsmedewerker oecumene en medewerker pers en communicatie op het Secretariaat van het Rooms-Katholiek Kerkgenootschap (SRKK).

Pieter Kohnen

In zijn functie bij het VKMO had hij onder meer een belangrijke rol in het initiatief voor de Nederlandse Dag die in november 2016 in Rome werd georganiseerd bij de afsluiting van het Heilig Jaar van de Barmhartigheid.

“Wat zou het mooi zijn”, zo zei hij toen hij zijn plan hiervoor aankondigde, “als we met een grote groep katholieken uit Nederland dat jaar van Barmhartigheid daar kunnen vieren. Barmhartigheid: dat thema past bij uitstek bij ons als katholieke maatschappelijke organisaties. Waar kunnen we dat beter laten zien dan in het hart van de wereldkerk?” Hoewel niet iedereen direct enthousiast was, zo is te lezen op de website van het VKMO, lukte het hem wel. Vele R.-K.- organisaties maar ook bisdommen gingen toen tegelijktijdig op bedevaart naar Rome en troffen elkaar onder meer in de basiliek van Sint Pieter waar paus Franciscus de Nederlandse pelgrims toesprak. "Dit is typerend voor de bevlogenheid, het enthousiasme de inspirerende manier waarop hij ontmoetingen tot stand bracht. Ontmoetingen van betekenis, rond het katholiek sociaal denken én handelen," aldus het in memoriam op de website.

Pieter Kohnen herstelde van een ingrijpende burn-out toen hij dinsdag 30 januari met spoed moest worden opgenomen in het ziekenhuis in Den Bosch. Op vrijdag 2 februari is hij daar op 46-jarige leeftijd overleden. Pieter was de echtgenoot van Anneke en vader van Matthijs, Sophia, Hubert en Willem.

De uitvaart vindt plaats op vrijdag 9 februari om 10.30 uur in de Sint Janskathedraal in Den Bosch, waar Pieter jarenlang ook een bestuursfunctie vervulde. Moge Pieter Kohnen in vrede rusten bij de Heer. Dat God de nodige sterkte zal geven aan het gezin van Pieter en aan andere nabestaanden.

Het hele in memoriam op www.katholieknetwerk.nl