Abt Gerard Mathijsen over de levenservaring van ouderen

Gepubliceerd op: 8-11-2017 om 15:57 door eh. Bron: www.katholiekleven.nl

EGMOND-BINNEN - "Oude mensen voelen zich soms nutteloos en overbodig, maar ze hebben veel levenservaring die ze kunnen delen en dat is heel kostbaar." Dat is wat abt Gerard Mathijsen zegt in een nieuw filmpje op katholiekleven.nl

In de serie De Boodschap komt de komende maanden abt Mathijsen van de abdij van Egmond aan het woord. In dit eerste filmpje spreekt hij over Sint Martinus, wiens feestdag we op 11 november vieren.
“Sint Martinus is de oudste monnik in het Westen die we kennen,” vertelt hij in deze video. “Hij was eerst soldaat in het Romeinse leger, werd monnik en later bisschop van Tours. Hij is oud geworden, 81 jaar.”
De abt vertelt dat de mensen geschokt reageren als Martinus vertelt dat hij zijn dood voelt aankomen: “Maar Martinus, zeggen ze, je kunt ons toch niet alleen laten, wat moet er van ons terechtkomen..?” Hiermee hoopt abt Mathijsen ouderen te laten zien dat ook zij zeker nog waardevol zijn. Juist omdat ze zoveel levenservaring hebben die ze door kunnen geven aan nieuwe generaties."

Meer informatie: www.katholiekleven.nl