Je moeder verwaarloos je ook niet. Waarom dan wel de aarde?

Gepubliceerd op: 2-10-2017 om 16:35 door eh. Bron: www.katholiekleven.nl

MEGEN - De heilige Franciscus zegt: Het is onze zuster, moeder aarde, die ons voedt. Je moeder verwaarloos je ook niet. Waarom zou je dan de aarde wel verwaarlozen?” Dat zegt zuster Chiara Bots in het filmpje dat deze week op katholiekleven.nl verscheen

“In deze video vertelt zuster Chiara Bots over de spiritualiteit van de zusters clarissen in Megen. En over de praktische vertaling daarvan.
Vanwege de feestdag van de heilige Franciscus van Assisi spreekt ze over het Zonnelied. “Dat is een lofzang op de schepselen. Franciscus eerbiedigde de schepping en de mensen heel sterk. Het is bijzonder dat hij alle elementen broeder of zuster noemt. Met dit soort dingen in onze spiritualiteit, kunnen we er bijna niet omheen om ermee aan de gang te gaan.”  Hoe de zusters dat in de praktijk doen is te zien in deze video.

Serie

Het is het laatste filmpje in een serie van vier waarin zuster Chiara vertelt over hoe de Clarissen proberen de spiritualiteit van Sint Franciscus en de zorg voor de schepping in de praktijk toe te passen. Daarin voelen ze zich ook nog eens gesterkt door de oproep van paus Franciscus in zijn encycliek Laudato Si'. 
De overige filmpjes zijn eerder dit jaar verschenen op het YouTubekanaal van Katholiek Leven in de rubriek De Boodschap en zijn daar nog terug te zien.