'Jonge kloosterlingen' bij RTV Oost

Gepubliceerd op: 29-9-2017 om 11:09 door eh. Bron: dominicanen.nl

ZWOLLE - De twintigers Bram en Justyna wonen samen in het Dominicanenklooster in Zwolle. Olaf Koelewijn maakte een documentaire over hen, die op 29 september bij RTV Oost wordt uitgezonden.

Bram Visscher en Justyna Visscher-Jabłońska zijn het enige stel dat samenwoont in een klooster waar ook broeders wonen. Ze hebben bewust voor het klooster gekozen, want ze hebben behoefte aan wat het kloosterleven met zich meebrengt: stilte, rust, gebed en bezinning.

jonge kloosterlingen zwolle
Bram en Justyna aan tafel met de dominicaan Wijbe Fransen Foto: dominicanen.nl

Documentairemaker Olaf Koelewijn volgt ze in ‘Jonge Kloosterlingen’. Hoe combineren ze hun dagelijkse leven in de maatschappij met het leven in het klooster?

De twintigers Bram en Justyna wonen samen in het Dominicanenklooster in Zwolle. Olaf Koelewijn maakte een documentaire over hen, die op 29 september bij RTV Oost wordt uitgezonden.

Bram en Justyna, die elkaar in Taizé leerden kennen, vinden het fijn om in een gemeenschap te leven en het geloof met elkaar te delen. ‘Er is tegenwoordig al zoveel spirituele armoede’.

Bram studeert voor docent Natuurkunde, Justyna studeerde in Polen sociologie en werkt nu bij IKEA. Ze maakten deel uit van de oecumenische studentengroep in het klooster. Deze zomer zijn ze getrouwd en zijn ze in het klooster blijven wonen.

‘Jonge Kloosterlingen’ is vrijdag 29 september op TV Oost om 19.20 uur te zien. De documentaire wordt om 21.20 en 23.20 uur herhaald. Mogelijk wordt het later dit jaar op een landelijk televisienet uitgezonden.