Project van de Witte Zusters bij de laatste drie genomineerden Erfgoedprijs

Gepubliceerd op: 20-9-2017 om 16:40 door eh. Bron: www.wittezusters.nl www.erfgoedprijs.nl

BOXTEL - Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor de Brabantse Erfgoedprijs 2017. De Verschilmakers is een van de drie finalisten. Het woord is nu aan het publiek dat nog kan stemmen tot en met 1 oktober a.s.

De Missiezusters van Onze Lieve Vrouw van Afrika, vaak bekend als de Witte Zusters zijn al meer dan 100 jaren geworteld in Brabant. Als zij niet in Afrika waren, woonden en werkten zij in het moederhuis in Esch of in een van de huizen in Den Bosch, Boxtel of Sterksel. Vandaag de dag wonen nog zo’n 48 zusters  in Boxtel, Eindhoven, Etten Leur en Nuland. De zusters zijn gekend in Brabant. Ook in hun ouderdom zijn zij actief bij tal van vrijwilligersprojecten.

Verhalen bewaren

De zusters zijn ver boven de 80. Zij delen hun ervaring zo lang het nog kan.  Het project 'De Verschilmakers' wil hun bijzondere ervaringen vastleggen en bewaren, in woord en beeld. Dat is belangrijk. Erfgoed gaat om mensen en hun verhalen.
De verhalen van de zusters zijn een uitgestoken hand naar de samenleving: wat is jouw verhaal en waar zet jij je voor in? In verhalenproject De Verschilmakers gaan de Witte Zusters in gesprek met zingevers van nu. (Jonge) mensen die gedreven en actief zijn in zorg, sociaal ondernemen, vrijwilligerswerk, onderwijs, vluchtelingenwerk of andere dingen. De zusters geven het stokje door aan Verschilmakers van nu.
Met het bedrag dat aan de Erfgoedprijs is verbonden kunnende projectmakers ook deze verhalen delen! Zo verbinden we toen en toekomst en bouwen we samen aan een barmhartig Brabant. 

Brabantse Erfgoedprijs, de achtergrond

Toen en toekomst reiken elkaar de hand. Dat is de achtergrond van de Brabantse Erfgoedprijs.  Deze tweejaarlijkse prijs geeft een mooie stimulans aan innovatieve en creatieve erfgoedprojecten die een podium verdienen. De Brabantse Erfgoedprijs bestaat uit een geldbedrag van € 10.000,- en een begeleidingstraject van Erfgoed Brabant.

De jury staat onder voorzitterschap van Henri Swinkels, gedeputeerde Leefbaarheid en Cultuur en bestaat voorts uit: Marc Wingens, Mijke Pol, Ank Lambers, Anne Sulman en Florian de Visser en Gertjan de Koster namens PopMonument, winnaar Brabantse Erfgoedprijs 2015.

Stemmen

Stemmen kan via www.erfgoedbrabant.nl/stem  Per computer/tablet/telefoon en IP-adres kan één keer gestemd worden.  Op 1 oktober 2017 om 23.59 uur sluit de stemming. De prijsuitreiking vindt plaats op 5 oktober in Tilburg.

Meer informatie: www.erfgoedbrabant.nl en www.wittezusters.nl