100ste Nieuwsbrief stilte, verbondenheid, bezieling

Gepubliceerd op: 5-9-2017 om 15:46 door eh.

'S-HERTOGENBOSCH - Vandaag verscheen de 100ste digitale nieuwsbrief stilte, verbondenheid, bezieling.

Met deze nieuwsbrief worden ruim 1200 abonnees elke twee maanden op de hoogte gehouden van activititeiten die de KNR en haar achterban organiseren op het gebied van bezinning en bezieling. Er blijkt ook in deze tijd veel vraag te zijn naar retraites, stilteweekenden, bezinningsbijeenkomsten en cursussen en lezingen op het gebied van spiritualiteit. Verschillende religieuze instituten hebben een bezinningscentrum of gastenverblijf waar regelmatig activiteiten worden georganiseerd op dit vlak. Daarnaast zijn er centra die op een of andere manier verbonden zijn met een religieuze orde of congregatie die een varieteit aan bijeenkomsten aanbieden.

logo 100ste nieuwsbrief

In de nieuwsbrief wordt iedere maand een selectie gemaakt uit de vele mogelijkheden die er zijn. De activiteiten zijn divers: retraiteweekenden, meditatiebijeenkomsten, cursussen, leesgroepen, pelgrimstochten, creatieve activiteiten, exposities.  Eén ding hebben ze gemeen. Ze geven de deelnemers een mogelijkheid tot bezinning en inspiratie.

De eerste nieuwsbrief verscheen in oktober 2007 n.a.v. de door de KNR georganiseerde manifestatie ‘Stilte, verbondenheid, bezieling’,  op 3 oktober 2007 in de Vereeniging te Nijmegen.  De KNR wilde met dit congres een breed publiek op een eigentijdse manier in contact te brengen met de eeuwenoude tradities van religieus leven. De belangstelling daarvoor was zo groot dat de kaarten al snel uitverkocht waren en werd besloten om via een nieuwsbrief de belangstellende op de hoogte te houden van de mogelijkheden die er zijn om in contact te komen met eigentijds religieus leven. 

 

De nieuwsbrief wordt gratis toegestuurd aan de abonnees. Wie de nieuwsbrief ook wil ontvangen kan zich aanmelden.