Nederlandse vertaling Jongerenenquête Vaticaan beschikbaar

Gepubliceerd op: 7-7-2017 om 17:09 door . Bron: www.rkkerk.nl

UTRECHT - De wereldwijde enquĂȘte onder jongeren die het Vaticaan online houdt, is in het Nederlands vertaald en staat sinds donderdag 6 juli online.

. Jongeren tussen de 16 en de 29 worden opgeroepen de vragenlijst in te vullen. Paus Franciscus nodigt alle jongeren van over de hele wereld uit om van zich te laten horen. Daarom heeft het Vaticaan een deze vragenlijst opgesteld. 

Nederlandse jongeren kunnen de vragen lezen en beantwoorden in de eigen taal. De resultaten worden later toegevoegd aan de reacties uit de hele wereld op deze enquête over jongeren, het geloof en de onderscheiding van de roeping.

Jongerenenquete vaticaan

Bisschoppensynode

De enquête vindt plaats ten behoeve van de 15e Gewone Algemene Bisschoppensynode, die in oktober 2018 wordt gehouden met als thema ‘Jongeren, het geloof en de onderscheiding van de roeping’. Jongeren worden op deze manier in gelegenheid gesteld input te leveren voor deze synode van Bisschoppen.

Informatie vanuit de Nederlandse Kerkprovincie over de komende Bisschoppensynode is te vinden in een speciaal nieuwsdossier op rkkerk.nl en op jongkatholiek.nl. Informatie vanuit het Vaticaan over de synode is te vinden op de website youth.synod2018.va.

Het invullen van de enquête vraagt even de tijd. Deelnemers worden met klem verzocht alle vragen zorgvuldig in te vullen, want alle gevraagde informatie is belangrijk om een goed beeld te krijgen van jongeren wereldwijd.

Naar de vragenlijst