Presentatie glossy Klooster! op elf plaatsen

Gepubliceerd op: 19-5-2017 om 16:03 door eh.

LANDELIJK - Vrijdag 19 en zaterdag 20 mei werd de glossy Klooster! gepresenteerd op maar liefst elf verschillende locaties in het land. Reden hiervoor is dat de glossy ook elf verschillende covers heeft. Hiermee wordt de verscheidenheid van religieus leven uitgedrukt.

De tour begon vrijdagochtend vroeg in Nijmegen bij het provincialaat van de Dominicanen waar provinciaal overste René Dinklo en Holkje van der Veer het eerste exemplaar met de Dominicaanse cover in handen kregen. Vervolgens trok de stoet verder via  St. Agatha, Megen, Tilburg-Noord naar Berkel-Enschot naar abdij Koningshoeven. Daar ontving abt Bernardus de glossy. Vandaaruit trok de tour verder richting Limburg (Echt, Vaals en Wittem) om vervolgens in Utrecht te eindigen. Zaterdag zal het magazine worden aangeboden in de Adelbertabdij in Egmond en in Amsterdam bij de Franciscanen.  Al deze plekken hebben hun eigen cover.

presentatie klooster! glossy

 

De glossy verschijnt als opmaat van de Open Kloosterdagen op 10 en 11 juni. Dan bieden zo'n veertig kloosters in Nederland een unieke kans om het religieuze leven nader te leren kennen.

Dat laatste is ook de bedoeling van deze glossy. De inhoud is er op gericht om als lezer even in de wereld van het klooster te vertoeven en op adem te komen in een leven van stilte, aandacht, gastvrijheid, barmhartigheid, naastenliefde en tijdloosheid.

Deze glossy wil de lezer het gevoel geven even buiten de hectische tijd te verkeren en reikt daar ook veel handvatten voor aan. Zo zijn er inspirerende verhalen van abten, abdissen, oversten en andere religieuzen, zo komen er tal van levenswijsheden voorbij, zo is er een ABC van het kloosterleven, zo vertellen actieve religieuzen over hun dienst aan de naaste, zo zijn er ook concrete voorbeelden van praktische zaken die iedereen buiten het klooster ook kan doen. En tussen al deze verhalen door komen ook bekende Nederlanders als Herman Finkers, Bas Haring, Annemiek Schrijver, Jan Marijnissen en Elsbeth Gruteke aan het woord. Maar de glossy biedt ook prachtige beelden die een kijkje geven in het religieus leven van deze tijd. 
 
 covers glossy
 
Het tijdschrift is te koop in boekhandels en kloosterwinkels.
Of te bestellen via www.adveniat.nl 

ISBN 9789492093394 | € 8,95 |