Franciscaanse vredeswacht bij wapenbeurs

Gepubliceerd op: 17-5-2017 om 12:19 door gm.

ROTTERDAM - Nederland staat op de 10e plaats van de internationale wapenhandel. Veel deals worden gesloten tijdens 'wapenbeurzen', waarop de militaire industrie de nieuwste snufjes toont. In Rotterdam vindt van 16 tot 18 mei de ITEC beurs plaats met zo'n 180 internationale exposanten in Ahoy Rotterdam. Onder de noemer 'De een zijn brood is de ander zijn dood' organiseert de Franciscaanse Vredeswacht een wake gedurende de hele beurs.

Op dinsdag 16 mei woonden zo'n 50 mensen de manifestatie bij. Heeft zo'n David tegen Goliath getuigenis zin. Wendela de Vries, van Stop Wapenhandel, antwoordde in haar toespraak met een stellig 'ja'. "Ze vinden het heel vervelend dat er wordt gedemonstreerd. Liefst willen ze geen enkele ruchtbaarheid." Peggy Wijngaard, lid van de Rotterdamse gemeenteraad namens de PvdA, vertelde dat de stad grote aarzelingen heeft bij de wapenbeurs. Gezien de geschiedenis van Rotterdam en de verwoesting van de stad op 14 mei 1940 is dat ook te begrijpen. "Dat nooit meer, dat is onze opgave" , zei ze. 

Naast enkele sprekers was er ruimte voor gebed en muziek en er werden flyers uitgedeeldITEC Fransicaanse Vredeswacht. De ITEC duurt nog tot en met donderdag 18 mei. De Franciscaanse Vredeswacht zal elke dag aanwezig zijn.

Aan de vooravond van de beurs had Sjors Beenker, een van de leden van de Franciscaanse Vredeswacht een kort interview op Radio 1. Het fragment is terug te luisteren.

Meer over de Franciscaanse Vredeswacht