11 juni presenteert "De Zinnen" een (les)brochure ‘Kloosterleven'

Gepubliceerd op: 10-5-2017 om 16:56 door Theo Wierema. Bron: "De Zinnen"

EGMOND-BINNEN - In onze moderne samenleving lijkt ‘dynamiek’ in toenemende mate de enige constante te zijn. Tegelijk ontdekken steeds meer mensen kloosters als plaatsen waar het leven ‘anders’ wordt geleefd en blijken ze dat te waarderen. Voor DEZINNEN was dit de aanleiding om een brochure met bijlagen te laten verschijnen over het kloosterleven.

Deze brochure wordt op 11 juni tijdens Open Kloosterdagen gepresenteerd in de Adelbertabdij te Egmond-binnen (NH) en u bent daarbij van harte uitgenodigd.Poster Brochure De Zinnen

De brochure en bijbehorende short story, infokatern over Gregoriaans zingen en een korte handleiding zijn bedoeld om mensen in kort bestek meer wegwijs te maken in het kloosterleven. In het kort wordt de geschiedenis en ontwikkeling van het kloosterleven geschilderd en wordt ingegaan op de vraag wat mensen van alle tijden daar zochten en zoeken. Daarbij wordt ook aandacht besteed aan de interessante hedendaagse ontwikkeling dat enerzijds kloosters worden gesloten maar anderzijds de belangstelling voor kloosterleven toeneemt en er zelfs allerlei nieuwe ‘kloosterachtige’ initiatieven ontstaan. 

De Brochure en bijlagen zijn toegankelijk geschreven en zijn te gebruiken om het thema kloosterleven o.m. bij bovenbouwleerlingen van middelbare scholen, studenten, binnen kerken of binnen andere gremia op behapbare en pakkende wijze onder de aandacht te brengen. De brochure leent zich voor gespreksgroepen, ter voorbereiding van een kloosterbezoek en om na te denken over dat ‘andere leven’ dat al bijna 1500 jaar wordt geleefd. De brochure en bijlagen zijn vanaf 11 juni tegen kostprijs verkrijgbaar bij DEZINNEN en komen daarna ook digitaal beschikbaar.

Presentatie Brochure ‘Kloosterleven; gemeenschappelijk leven met de grondtonen van het bestaan’

  • Datum/tijd: 11 juni 13.30 – 15.30 u (u bent ook welkom bij het Middaggebed om 12.30 in de kloosterkapel en aansluitend voor een lunch om 13.00 u bij de Egbert van Trierzaal)   
  • Locatie: Adelbertabdij, Kloosterkerk: Abdijlaan 26; Egbert van Trierzaal: Vennewatersweg 27a (achterzijde klooster)
  • Toegang Gratis.
  • Aanmelden: info@dezinnen.nl
  • Uitgenodigd: Docenten VO, (jongeren-) pastores, kerkelijk werkers, VVV gidsen en wie verder geïnteresseerd is.
  • Meer informatie half mei o.m. op www.dezinnen.nl – Nadere info: Theo Wierema 06 20228973
  • Reserveer de datum al vast in uw agenda.
  • Download deze uitnodiging 
  • Download hier de folder