Zr Chiara Bots over bezinning op je levenstijl

Gepubliceerd op: 17-3-2017 om 09:19 door eh. Bron: www.katholiekleven.nl

MEGEN - Op het YouTube-kanaal van katholiekleven.nl, vertelt zuster Chiara Bots hoe de Clarissen in Megen zich in de Vastentijd bezinnen op hun levenstijl.

Zuster Chiara is abdis van het Klooster Sint Josephsberg in Megen. Het klooster staat bekend om haar milieubewuste leefstijl. De Veertigdagentijd is bij uitstek een tijd om je te bezinnen op je leefstijl en verandering in te oefenen. In dit filmpje vertelt zuster Chiara hoe de zusters dat doen.

Als clarissen staan ze in de traditie van Franciscus van Assisië. De tekst die ze kiest om dit filmpje mee te openen is van die andere Franciscus, de paus: “Hij doet zijn naam eer aan, want hij spreekt heel bewust over het milieu en over de duurzaamheid.”

Dit is de tekst die zuster Chiara uitkoos van paus Franciscus (Laudato si’, 202):
“Voor alles moet de mensheid veranderen. Het ontbreekt aan het bewustzijn van een gemeenschappelijke oorsprong, een elkaar toebehoren en een door allen gedeelde toekomst.”

De Boodschap

Dit filmpje is het eerste in een serie van vier filmpjes waarin zuster Chiara aan de hand van een (bijbel)tekst iets zal vertellen. Ze maken deel uit van de serie de Boodschap, waarin ook andere mensen aan het woord zullen komen.

De andere filmpjes met zuster Chiara zullen in de loop van het jaar online gezet worden.  www.katholiekleven.nl is een initiatief van de Nederlandse Bisschoppen.