Groene communiteit zoekt huisvesting

Gepubliceerd op: 10-2-2017 om 16:45 door Guy Dilweg.

STOUTENBURG - Een paar leden van het milieuproject Stoutenburg, zoeken naar een nieuwe woonruimte voor 4 tot 6 personen

Daarin willen zij hun leven, zoals ze dat in het Franciscaans Milieuproject hebben ontwikkeld, op een aangepaste manier kunnen voortzetten. Dat wil zeggen: een vorm van samenleven, ingebed in een religieus ritme, met veel aandacht voor de vergroening van het huis en het huishouden.

Kasteel Stoutenburg

De groep zoekt een plek waar vier tot zes personen een goede eigen kamer kunnen hebben. Met daarnaast een gezamenlijke huiskamer, keuken, voldoende sanitair en – als het kan – een ruimte waar we zelf, liefst met mensen die zich daarbij aan willen sluiten, kunnen mediteren. We zouden die ruimte ook graag gebruiken voor voorlichting, ontmoeting, en verdieping rond de thema’s die ons dierbaar zijn: spiritualiteit, samenleven en duurzaamheid, vanuit een beleefde verbondenheid met de schepping. De encycliek Laudato si' van paus Franciscus is daarbij een grote inspiratiebron.

Aanleiding

De aanleiding voor deze zoektocht is de volgende. De jonge garde van het Franciscaans Milieuproject maakt zich klaar om haar schouders te zetten onder de opbouw van een vergelijkbaar project, vanuit dezelfde waarden, in Stoutenburg of elders. Op dit moment loopt er nog een proces inzake de huur van het landgoed en ondertussen wordt ook nagedacht over alternatieven.

De oudere garde, waaronder twee pioniers van het project, wil graag de levenswijze van Stoutenburg voortzetten, maar dan op een beperkte schaal die beter past bij hun levensfase (gepensioneerd).  Daarbij denken ze in de eerste plaats aan een communiteit in een stedelijk milieu. Daarbij hebben in eerste instantie middelgrote steden in het centrum of in de randstad onze voorkeur.

Meer weten over het Franciscaans Milieuproject: www.stoutenburg.nl
Meer weten over de Groene Communiteit: Guy Dilweg, 033 4945500 / 06 2234 9981