Franciscaanse beweging lanceert een nieuwe app

Gepubliceerd op: 10-1-2017 om 16:11 door eh. Bron: Franciscaanse beweging

'S-HERTOGENBOSCH - Sinds vandaag is de app ‘Frans’ die door de Franciscaanse Beweging ontwikkeld is, te downloaden op Android- en iOS-telefoons. De app is gericht op leerlingen in het voortgezet onderwijs

De app, die ook te vinden is door te zoeken op Franciscaanse beweging, is een belangrijk onderdeel van het lespakket ‘Helden, heiligen en iconen’ dat later dit jaar officieel gelanceerd wordt.

App Franciscaanse beweging verkleind

Heldendom

Met ‘Frans’ wil de Franciscaanse Beweging het levensbeschouwelijk onderwijs op middelbare scholen een moderne impuls geven. Niet alleen de app speelt een belangrijke rol in het lespakket. Ook andere digitale leermiddelen worden volop gebruikt. Leerlingen leren in ongeveer acht lessen wat het heldendom inhoudt en ontwikkelen zichzelf met behulp van de app tot een held. Opzet is dat leerlingen verschillende uitdagingen aan kunnen gaan op de gebieden vrede, samenleving en milieu. Door het uitvoeren van die opdrachten verzamelen ze punten en maken ze zowel de fysieke als de digitale wereld een stukje beter, ze worden een held. Door de uitdagingen te voltooien werken ze meteen aan de eindopdracht voor de lessen; een digitaal dagboek.

‘’De Franciscaanse Beweging maakt zich in de voetsporen van Franciscus van Assisi sterk voor een betrokken en vredelievende wereld, ook voor jongeren. De eerste stap in het ontwikkelen van die wereld is het creëren van bewustwording en het zorgen voor betrokkenheid. Dat kan alleen als je aansluit bij hun wereld. Daarom neemt de Franciscaanse Beweging dit initiatief. Vanuit de onderwijswereld zijn al veel positieve reacties gekomen. Wat ons idee bevestigd dat er behoefte is aan een dergelijk programma.’’ aldus Thomas Hontelez van de Franciscaanse Beweging.

Studiedag

Op woensdag 15 februari organiseert de Franciscaanse Beweging een studiedag over het thema met speciale aandacht voor het leven van Franciscus van Assisi en digitale didactiek in het voorgezet onderwijs. Voor meer informatie op de website.