Vincent Bijlo over vrede in Den Bosch

Gepubliceerd op: 4-11-2016 om 17:23 door eh. Bron: Franciscaanse beweging

DEN BOSCH - Op zaterdagmiddag 19 november opent theatermaker, columnist en ambassadeur van de vrede Vincent Bijlo de jaarlijkse inspiratiemiddag van de Franciscaanse Beweging in Den Bosch. Het thema is Vredelievend: van lieve vrede naar echte vrede.

Vincent Bijlo is ambassadeur voor de vrede bij PAX. ‘We moeten de, wat ik noem, ‘’Facebookempathie’’ zien te doorbreken. Door de overdaad van Facebookberichten verliezen mensen de realiteitszin. Ze zien niet meer wat echt erg is. Ook in het politieke debat gaat het niet over wezenlijke dingen, maar over de ‘’pleur-op-uitspraak’’ van Rutte bij Zomergasten.’ aldus Bijlo in een interview. De Franciscaanse Beweging probeert hieraan bij te dragen door een inspirerende middag te organiseren omtrent dit thema, de echte vrede.

Vredelievenheid

De Franciscaanse Beweging draagt het gedachtegoed van Franciscus van Assisi uit. Dezelfde waarden waar ook paus Franciscus zich voor inzet: betrokkenheid, naastenliefde, zorg voor het milieu en vrede. Heel 2016 staat bij de Franciscaanse Beweging in het teken van vredelievendheid. ‘Het programma van de middag is erop gericht mensen te inspireren en bij het onderwerp te betrekken. Wat kunnen we zelf doen? En hoe kunnen we voorkomen dat we moedeloos, cynisch en onverschillig worden? Op die vragen krijg je antwoord. Maar bovenal wordt het een heel leuke middag.’ aldus Mieke Dorssers, directeur van de Franciscaanse Beweging.

Het programma

folder inspiratiedag fb 2016