Berne Media / Uitgeverij Abdij van Berne neemt website Katholiek.nl over

Gepubliceerd op: 1-11-2016 om 16:56 door . Bron: Berne Media

HEESWIJK - Per 1 december dit jaar neemt Berne Media | uitgeverij abdij van Berne de nieuwswebsite Katholiek.nl over van eigenaar Eric van de Berg.

Katholiek.nl is vijftien jaar geleden in het leven geroepen door Van den Berg. In deze jaren is katholiek.nl uitgegroeid tot een toonaangevend platform op het terrein van de katholieke lifestyle, cultuur en media – nieuws en achtergronden.

Berne Media, onderdeel van de Abdij van Berne te Heeswijk,  is verheugd dat zij deze domeinnaam en de daarbij behorende internetsite kan overnemen. Met de huidige – onafhankelijke - redactie wil zij katholiek.nl op de ingeslagen weg voortzetten, en verder ontwikkelen. Deze redactie bestaat uit o.a.  cultuurtheoloog Frank Bosman en de journalisten Jan Brouwers en Robert Reijns. Zij zijn dagelijks bezig met het kritisch volgen van het rooms-katholieke nieuws, in Nederland en op wereldvlak.

De overname past binnen de plannen van Berne Media om te groeien als leverancier van producten met een katholieke/religieuze inhoud. Naast het liturgisch materiaal zoals het wekelijkse zondagboekje De zondag vieren geeft  de uitgeverij zo’n 30 boeken per jaar uit.  Ook exploiteert Berne Media een boekhandel die zowel offline als online religieuze boeken en abdijproducten verkoopt. Met de overname van Katholiek.nl wil het de online activiteiten van het bedrijf verder uitbreiden en versterken. 

Eric van den Berg stopt vanaf 1 december 2016. Hij wil meer tijd besteden aan zijn gezin en de opvoeding van zijn dochtertje. Daarnaast groeit zijn kerkelijke communicatieadviesbureau ISI Media. Dat vraagt meer focus.  Van den Berg: "Na 15 jaar is het voor mij tijd voor iets anders en voor de site tijd voor nieuw bloed. Ik ben daarom heel blij dat de gerenommeerde uitgeverij Berne Media de website de toekomst in gaat brengen. Er is potentieel genoeg om Katholiek.nl te laten groeien."