Huis van de Roeping op inspiratiemarkt Bruisende kerk

Gepubliceerd op: 18-10-2016 om 16:37 door eh.

GOUDA - Op 30 oktober wordt er in Gouda het congres Bruisende kkerk gehouden. Ook het jongerenwerk van de religieuzen en het Huis van de Roeping zullen hier vertegenwoordigd zijn.

Het congres over de toekomst van de Rooms Katholieke Kerk in Nederland is voor jonge katholieken van 18 tot 38 jaar die er graag iets van willen maken in de Kerk. Met het congres wil de organisatie Bewust Katholiek helderheid scheppen over hoe je naar de Kerk kunt kijken en van daaruit laten zien welke kansen er liggen voor de jonge generatie gelovigen.

Bruisende Kerk

“Ik weet zeker dat de Kerk er in Nederland zó veel mooier uit kan zien”, zegt Frank Jansons (30), mede-initiatiefnemer, “en daar willen we met de jonge generatie een nieuwe start mee maken.
Door met jonge katholieken een congres te houden, willen we antwoord geven op de vraag: hoe ziet de ideale Kerk er volgens ons als jonge katholieken uit? En hoe kunnen we daar vorm aan geven vanuit onze eigen kracht en met elkaar?” Diverse sprekers helpen de deelnemers hierbij op weg. In de workshop bruisende kerk, proeven deelnemers aan hoe ze de Kerk van de toekomst vorm kunnen geven vanuit hun eigen kracht, talenten en verlangens die ze van God hebben gekregen. Dát is een bruisende Kerk.

Spannende uitdaging

“We gaan ze dus niet vertellen wát ze moeten doen,” zegt pastoor Van Klaveren van Bewust Katholiek, “we willen hen verhelderende inzichten geven over hoe je naar toekomst van de Kerk kunt kijken; hen laten zien welke kansen er liggen. Onze paus zei dat heel treffend: ‘De toekomst ligt in je hart, in je hoofd en in je handen’. Een spannende uitdaging voor de jongeren om te ontdekken wat dat voor hén betekent.”

Informatiemarkt

Het congres Bruisende Kerk is op zondag 30 oktober van 9:30 tot 16:30 uur in Gouda. Als afsluiting van het congres is er een Eucharistieviering waarin mgr. Van den Hende voorgaat.  Er is ook een informatiemarkt te bezoeken. Zowel het Huis van de Roeping als het jongerenwerk van de religieuzen zullen hier te vinden zijn. 

Meer informatie over het congres Bruisende Kerk
 

Bruisende Kerk