Opening Forgiveness Museum bij Kloosterdorp Steyl

Gepubliceerd op: 15-9-2016 om 14:41 door eh.

STEYL - Zondag 18 september wordt in het Kloosterdorp Steyl het Forgiveness Museum geopend door een ex-IRA terrorist en de dochter van een van zijn slachtoffers

Voormalig IRA terrorist Patrick Magee en Jo Berry, dochter van Sir Anthony Berry MP die omkwam bij de aanslag die Magee op 12 oktober 1984 in het Britse Brighton pleegde, zullen de officiele opening verrichten. Aansluitend verzorgen Jo Berry en Patrick Magee een lezing in de theaterzaal van het Wereldpaviljoen in Steyl

Berry zocht Magee bewust op om een ‘gezicht te kunnen plakken op de vijand’. In de jaren die volgden, probeerde Berry de motieven van Magee te begrijpen. “Soms lukt me dat, soms niet. Maar we zijn en blijven wel in gesprek.”

De bijzondere gezamenlijke lezing van Jo Berry en Patrick Magee begint zondag 18 september om 15.00 uur. Toegangskaarten kosten € 10 en kunnen per mail worden gereserveerd (info@forgivenessmuseum.com) of 18 september worden gekocht bij de kassa van het Wereldpaviljoen in Steyl. Adres: Sint Michaëlstraat 6A, 5935 BL in Steyl.

The Forgiveness Museum is een tijdelijke, internationale expositie over vergeving. De expositie bestaat uit persoonlijke verhalen en voorwerpen die betrekking hebben op verzoening. Het museum zal op zaterdag 1 oktober 2016 opengaan voor het publiek.

Forgiveness museum