Zilveren erepenning voor Missiezusters O.L. Vrouw van Afrika

Gepubliceerd op: 5-9-2016 om 10:36 door eh. Bron: Brabants Dagblad / Brabants Centrum

BOXTEL - De missiezusters van Onze Lieve Vrouw van Afrika zijn vrijdag 26 augustus verrast met de erepenning van verdiensten van de gemeente Boxtel. Burgemeester Mark Buijs reikte de onderscheiding aan hen uit.

De  zusters herdenkende komende jaren dat zij anderhalve eeuw internationaal en nationaal werkzaam. Na twintig tot vijftig als missionaris in Afrika te hebben gewerkt, kwamen de zusters tijdelijk of definitief terug in Boxtel. De meeste zusters hebben zich hierna nuttig gemaakt in en buiten deze gemeente. In Esch, maar ook in steden op maatschappelijke projecten voor vrouwen, daklozen, migranten drugsverslaafden et cetera.

In Boxtel waren de religieuzen actief op het terrein van mantelzorg, projecten voor ontwikkelingslanden en vluchtelingenwerk. Ook gaven zij taalles aan allochtonen, traden zij op als tolk voor vluchtelingen en migranten en namen zij deel aan MOV-groep Boxtel en het Platform Interreligieus Beraad. Bovendien kennen Boxtelaren de zusters als leesmoeder, lid van een zangkoor, vrijwilligster bij De La Salle, ouderenzorg, parochiewerk,  Amnesty International, cliëntenraad en bewonersvertegenwoordigers en Rode Kruis. 

Verrassing

De Boxtelse burgemeester reikte de erepenning uit tijdens het jaarlijkse familiefeest van de zusters, waarbij enkele zusters ook een jubileum vierden. De komst van Mark Buijs stond als verrassing aangekondigd in het programma. Hij sprak zijn dank uit voor het vele vrijwilligerswerk dat zusters voor de Boxtelse gemeenschap hebben gedaan. 
De penning werd uitgereikt aan zuster Bep van Grieken die  ook de bijbehorende speld op haar revers kreeg. Ze was blij verrast met de onderscheiding.

 

Erepenning missiezusters OLV van Afrika

Burgemeester Buijs tussen de enkele van de zusters. Foto: Albert Stolwijk / Brabants Centrum