Inkleding twee nieuwe broeders

Gepubliceerd op: 23-8-2016 om 13:12 door Minderbroeders franciscanen. Bron: Minderbroeders franciscanen

MEGEN - Op 3 september treden Mark de Jong (33) en Dennis Seelen (34) toe tot de orde van de minderbroeders franciscanen en ontvangen zij het ordeskleed: de 'franciscaanse pij'. Deze zogeheten 'inkleding' vindt plaats in de kerk van het minderbroedersklooster in Megen, waar beide broeders aan hun noviciaat van een jaar beginnen onder leiding van novicemeester Wim Pot ofm.

 

inkleding minderbroeders franciscanen

In september 2015 startten de aspirant-franciscanen met hun 'postulaat' om de orde te leren kennen. Mark de Jong in Amsterdam en Dennis Seelen in Megen. Ze besloten in te treden bij de franciscanen. De Jong was werkzaam in de brandbeveiliging en Seelen had een eigen schildersbedrijf (foto: links Dennis Seelen, rechts Mark de Jong).

De afgelopen jaren is er in Nederland een groeiende belangstelling om in te treden bij de franciscanen. Vorig jaar verbonden vier jonge mannen zich aan de orde. Met het oog op de toekomst zijn de franciscanen enige tijd geleden voornamelijk jongere broeders gaan concentreren in 'dragende communiteiten' te Amsterdam en Megen. Aan deze gemeenschappen wordt binnenkort een nieuwe communiteit in 's-Hertogenbosch toegevoegd, die zal worden gehuisvest in het kapucijnenklooster aan de Van der Does de Willeboissingel. De franciscanen hebben in mei een akkoord bereikt met de kapucijnen over de aankoop van het klooster.

Minderbroeders Franciscanen