Paus schrijft document voor contemplatieve vrouwelijke religieuzen

Gepubliceerd op: 22-7-2016 om 16:21 door Tom Boesten. Bron: www.vatican.va

'S-HERTOGENBOSCH - "Geliefde contemplatieve zusters, Wat zou de Kerk zijn zonder u, wat zouden degenen zijn die in de marges van de mensheid leven, of degenen die in de buitenposten van evangelisatie dienen?"

"De Kerk rekent op uw gebed en op uw zelfopoffering om in deze tijd mannen en vrouwen het goede nieuws van het Evangelie te brengen. De Kerk heeft u nodig!

De wereld en de Kerk hebben u nodig als bakens van licht voor de reis van de mannen en vrouwen van onze tijd. Dit moet uw profetische getuigenis zijn. U heb niet gekozen om de wereld te ontvluchten uit angst, zoals sommigen misschien denken, maar om in de wereld te blijven, terwijl u niet van de wereld bent (Joh.18,19). Hoewel u afzijdig van de wereld leeft, komt u door de tekens van uw gehechtheid aan Christus, onvermoeibaar op voor de mensheid, doordat u aan de Heer haar angsten en hoop, haar vreugde en lijden voorlegt."

Met deze woorden spreekt paus Franciscus de contemplatieve zusters toe in de apostolische constitutie Vultum Dei Quaerere. Dit document verscheen op 22 juli en het geeft nieuwe regels om de zusters te helpen hun leven en hun missie in Kerk en wereld te vernieuwen. Over enige tijd zal de KNR nader berichten over de bedoeling die de paus met dit document heeft en over de bepalingen die het bevat.

De Engelse vertaling van het document is te vinden op:

http://w2.vatican.va/content/francesco/en/apost_constitutions/documents/papa-francesco_costituzione-ap_20160629_vultum-dei-quaerere.html