Nieuw boek Franciscaanse beweging: "Vredelievend"

Gepubliceerd op: 21-6-2016 om 16:48 door . Bron: Franciscaanse beweging

'S-HERTOGENBOSCH - Afgelopen zaterdag 18 juni presenteerde de franciscaanse beweging een nieuw boek: 'Vredelievend - Waar de franciscaanse spiritualiteit om draait'. Het is geschreven door Hans Sevenhofen

Het is het vierde en laatste in een reeks over de kernwaarden van de Franciscaanse Beweging; eenvoud, betrokken, kwetsbaar en vredelievend. Welke rol speelde ‘vredelievend’ in het leven van Franciscus en hoe kunnen we daar in onze tijd mee omgaan?

Denken over vrede

Het boek Vredelievend zet aan tot denken over vrede en doet dat vanuit de franciscaanse traditie. Aan de hand van een biografische schets van het leven van Franciscus laat Sevenhoven zien in welk een roerige tijd Franciscus leefde. Tijden van strijd binnen en buiten de landsgrenzen. Tussen adel en armen en tussen geestelijk en wereldlijke machthebbers. Die conflicten vinden hun weerslag in de geschriften van en over Franciscus.

''De spirituele lezer kan die teksten van Franciscus over de vrede op hem in laten werken. Het boek kan dan gelezen worden als gids tijdens meditatie of gesprek. De lezer wordt aan de hand van de teksten impliciet uitgedaagd te reflecteren op wat vrede voor hem of haar betekent.'' Aldus Niels de Leeuw in Franciscaans Maandblad. Voor de historisch geïnteresseerde lezer kan het boek dienen als een bloemlezing uit de rijke franciscaanse traditie.

Vredelievend

De schrijver

Hans Sevenhoven (1946) is godsdienstfilosoof en specialist over het leven van Franciscus van Assisi. Hij groeide op in een parochie die bediend werd door franciscanen en gaf jarenlang les over de franciscaanse spiritualiteit. Op zijn 23ste gaf hij zijn eerste retraites en hij heeft inmiddels enkele boeken en ruim honderdvijftig artikelen geschreven.

De franciscaanse beweging

De Franciscaanse Beweging (FB) staat voor ontmoeting, verbondenheid, verdieping en bezinning. In Nederland telt de Franciscaanse Beweging twaalfhonderd leden, mensen die zich laten inspireren door het evangelisch levensmodel van Franciscus en Clara van Assisi. Zij streven een eenvoudige levenswijze na, dicht bij andere mensen en andere schepselen, met respect voor de ander en respect voor natuur en milieu. Kernwaarden van de FB zijn: eenvoudig, betrokken, kwetsbaar en vredelievend. 
 

Bestellen

Het boek is te bestellen via de webshop van de Franciscaanse Beweging op www.franciscaansebeweging.nl