Open Brief over de Werken van Barmhartigheid

Gepubliceerd op: 25-5-2016 om 07:41 door Esther van de Vate.

'S-HERTOGENBOSCH - Deze week wordt namens de Konferentie Nederlandse Religieuzen een open brief over de Werken van Barmhartigheid verstuurd aan zoveel mogelijk vrijwilligersorganisaties die bezig zijn met een werk van barmhartigheid.

In het eerste gedeelte van deze brief wordt de dankbaarheid verwoord voor de verhalen die onze broeders en de zusters over het vele werk van de vrijwilligers horen. In het tweede gedeelte delen wij onze zorg over de druk die de ‘participatiemaatschappij’ legt op de schouders van vrijwilligers. Er zijn gespreksvragen toegevoegd zodat de brief ook in eigen kring besproken kan worden.
Deze brief wordt in eerste instantie toegestuurd aan vrijwilligersorganisaties die na 2014 een aanvraag hebben gedaan bij de commissie Projecten in Nederland (PIN).
De open brief over de Werken van Barmhartigheid brief kunt u hier downloaden.
Het kan zijn dat u deze brief ook interessant vindt voor uw eigen organisatie of een collega-organisatie in de buurt. Laat ons dat weten, dan kunnen wij hun dit materiaal digitaal toesturen. Het emailadres om dit aan te vragen is communicatie@knr.nl.