Kiezen voor het klooster

Gepubliceerd op: 17-5-2016 om 09:47 door WvdV. Bron: EO

HILVERSUM - In het programma Dit Is De Dag stond op 16 mei 2016 de vraag centraal wat mensen beweegt om het klooster in te gaan.

In de studio vond een gesprek plaats met zuster Holkje van der Veer (dominicanes van Neerbosch), broeder Emile Gerards (franciscanen) en Agnes Holvast, die het kloosterleven achter zich heeft gelaten. Enkele jaren geleden publiceerde ze een boek over haar ervaringen. En er is een telefonisch interview met zuster Marie-Madeleine Verhoef, die in een slotklooster in België verblijft. 

Broeder Emile Gerards: 'Het was een proces van vallen en opstaan, van lief en leed. Geestelijk ga je natuurlijk de strijd aan met jezelf en de omgeving. Maar nu ik eindelijk in het klooster zit voel ik mij gelukkig en liefdevol'.

Dit is de dag

Zuster Holkje van der Veer is inmiddels al ruim dertig jaar kloosterlinge. Van haar hand verschenen diverse boeken, waarin ze beschrijft hoe zij haar weg vond in de dominicaanse gemeenschap. Volgens haar zullen er altijd mensen blijven die op zoek zijn naar zingeving in het leven, met meer diepgang. 

Aan het slot van de uitzending vertelde broeder Emile nog over de BBQ, die op 18 juni gehouden wordt voor geinteresseerden in de abdij van Koningshoeven.

De hele uitzending terugluisteren