Lancering manifest Laudato Si' tijdens inspiratiedag

Gepubliceerd op: 13-4-2016 om 17:02 door gm / eh. Bron: www.laudato-si.nl

BENNEKOM - Op 23 april vindt in Bennekom de Landelijke Inspiratiedag Laudato Si’ plaats. Met deze dag wil de voorbereidingsgroep de kerkelijke basis – over de gehele breedte van denominaties - oproepen werk te maken van de ‘revolutie van de tederheid’ van paus Franciscus.

Tijdens de dag wordt een Laudato Si’ Manifest gelanceerd. Met het Manifest verklaart iedereen die tekent zich actief in te zullen zetten voor de bescherming van de schepping en van het recht op waardig leven van de armsten.

Bijna een jaar geleden bracht paus Franciscus zijn veelgeprezen encycliek Laudato Si’ uit. Daarin roept hij ‘alle mensen van goede wil’ op om zorg te dragen voor de schepping en voor de armen. In september vorig jaar namen de Verenigde Naties de Duurzame Ontwikkelingsdoelen aan. En eind vorig jaar ondertekenden 195 landen in Parijs een nieuw Klimaatakkoord. In de periode tussen 22 april 2016 (Earth Day) en 21 april 2017 vindt een ratificatieronde plaats.

Dagvoorzitter is Martine Vonk, lector Ethiek en Technologie aan de SAXON Academie. Bisschop Gerard de Korte en Herman Wijffels zullen een toespraak houden. Daarnaast worden hoofd, hart en handen van deelnemers aangesproken in een afwisselend programma met liturgie, workshops, zeepkistpitches en een ideeënmarkt. Enkele workshops worden verzorgd door vertegenwoordigers van andere religies. Er zijn speciale programma’s voor kinderen en jongeren. Zij zullen immers het sterkst te maken krijgen met de gevolgen van beslissingen die nu worden genomen.

Meer informatie en aanmelden

aankondiging inspiratiedag Laudato Si web