Bezinningsmateriaal rond barmhartigheid

Gepubliceerd op: 8-4-2016 om 12:01 door . Bron: cmmbrothers.org | scmm.nl

TILBURG - In het kader van het Jaar van Barmhartigheid hebben de Zusters van Liefde SCMM en de Fraters CMM bezinningsmateriaal ontwikkeld.

Onlangs verscheen onder de titel ‘Een barmhartige Kerk’ de tweede aflevering in de reeks BARMHARTIGHEID NU!

“Ik zie duidelijk wat de Kerk vandaag de dag het hardst nodig heeft: ze moet wonden kunnen verzorgen en de harten van gelovigen verwarmen. Ze moet ze nabij kunnen zijn, heel nabij zijn. Ik beschouw de Kerk een beetje als een veldhospitaal na een gevecht. Het heeft geen zin om aan een zwaargewonde te vragen hoe hoog zijn cholesterolgehalte is en hoe het zit met zijn suikergehalte. We moeten eerst zijn wonden verzorgen, pas daarna kunnen we over andere dingen praten. Wonden verzorgen, wonden verbinden… bij die basale dingen moeten we beginnen.”

barmhartige kerk

Meer informatie

Bezinningskaarten

De uitnodiging van Paus Franciscus aan alle mensen om terug te keren naar God via de weg van Barmhartigheid spreekt de Zusters van Liefde natuurlijk bijzonder aan. Tot Pinksteren, wanneer het Provinciaal Kapittel van de zusters begint, bieden zij maandelijks een bezinningskaart aan in het kader van het Jaar van Barmhartigheid. Hiermee willen ze de oproep van de paus actief ondersteunen. De kaart is voor persoonlijk gebruik en om bezinnend, meditatief, praktisch, verduidelijkend of uitnodigend met elkaar in gesprek te gaan. We wensen dat het kan helpen verbonden te blijven met elkaar en met de wereldkerk.

Inmiddels zijn er al vijf bezinningskaarten gepubliceerd